We staan rond zeven uur op en starten de dag op ons gemak. Even na half acht gaan we ontbijten. Dan de tassen pakken en om half 9 vertrekt het kleine busje richting Colca Canyon. Er zijn net genoeg zitplaatsen dus hebben we weinig ruimte. Het is behelpen dus gaan we maar van de natuur genieten. Onze reis wordt begeleid door Roberto, een Engels sprekende gids die grappig probeert te zijn. Net buiten de stad stoppen we om inkopen te doen.

IMG_6338We kopen voor twee sol 2 zakjes coca blaadjes. De gids vertelt ons dat we op moeten letten dat er een vulkanisch steentje in het zakje zit. Water en coca snoepjes hebben gisteren al ingeslagen. De gids legt uit hoe we een pakketje moeten maken en hoe we moeten kauwen. Dan zien we de Apamo vulkaan, de vulkaan waar Juanita gevonden is. We rijden om de vulkanen heen naar Colca Canyon. We stijgen gestaag en zien de vegetatie veranderen.

IMG_6344Eerst zien we bloemen en later cactussen. Het uitzicht op de witte kappen van de vulkanen is fantastisch. Op 3600 meter rijden we Nationaal Park. Reserva Nacional Salinas Aguada Blanca  in. Op 3960 meter hebben we een plas- en vicuna stop. We zijn twee uur onderweg en zijn 2600 meter gestegen. De vicuna ’s leven in groepen van 10, 1 mannetje en 9 vrouwtjes  Op 3980 meter stoppen we voor een coca thee.

DSCF3057Het uitzicht is prachtig en er staan stalletjes waarin de Peruaanse vrouwen kleren verkopen. Om half twaalf rijden we verder. Op 4300 meter maken we stop en zien in water Andes ganzen, een ibis en eenden. Dan rijden we door de Pampa’s de Toccra. Even later zien we een kudde lama’s en alpaca’s. Als we op 4700 meter zijn dalen we af naar de krater van de vulkaan Chaucura. Bij een fotostop wordt Bas ziek.

IMG_6354Daarom stoppen we niet op de top van de pas (4900 m). We dalen af en al snel zien we de Colca Canyon. We dalen af en zien in de verte Chivay al liggen. Bij een mirador stoppen we om foto’s te maken. In Chivay (3600 meter) nuttigen we voor 20 Sol per persoon een lunchbuffet. We drinker er allebei een cola bij (2 Sol per flesje).

IMG_6360Dan lopen we naar het centrale plein. Hier zien we de vrouwen in karakteristieke Peruaanse klederdracht. Het straatbeeld is afwisselend en mooi. Dan rijden we in een kwartier over een slechte weg naar Coparoque. Hier komen we om drie uur aan. De bus stopt bij hotel Casa Mamayachi. Het inchecken gaat erg vlot en de bagage wordt naar de kamers gebracht.

IMG_6379We krijgen kamer 26, een grote ruimte met twee tweepersoons bedden en een prachtig uitzicht op het Andes gebergte. Op het terras waar we een prachtig uitzicht hebben gaan we in de zon lezen.De wandeling en de plons in de warmwaterbaden houden we voor gezien. Jose heeft hoofdpijn maar met een paracetamol is dit snel over. Als de zon onder is gegaan koelt het snel af. We drinken binnen een cola en een bier.

IMG_6376Dan nemen we een heerlijke warme douche. Het is half zes en we gaan binnen bij de open haard lezen. Dit is erg relaxed. Om half acht wordt het buffet geopend (25 sol p.p.). Als voorgerecht kunnen we uit drie soorten soep kiezen. We nemen allebei de kippensoep. Het hoofdgerecht is uitgebreid en de kip en alpaca smaken prima. Het toetje, chocolade cake met Cocos is ook lekker.

IMG_6365In plaats van coca thee neem ik nog een biertje. Iets over negen lopen we naar de kamer. De sterrenhemel is prachtig en de melkweg is overduidelijk te zien. William is de sterrenhemel nog aan het fotograferen. We prepareren de bagage want daar hebben we morgenvroeg geen tijd voor. Rond half tien gaan we slapen. Gelukkig hebben we (nog) geen last van hoogteziekte. Het was een prachtige kennismaking met het mooie Andes gebergte. Morgen op jacht naar de condors.

22 juli 2011 Arequipa – Colca Canyon (3350m)
Getagd op: