Om 8 uur word ik uitgerust wakker. Jeetje wat heb ik goed geslapen. Een half uur later zitten we aan een goed verzorgd ontbijt. Toast, broodjes, ham, kaas, roerei, jam, sap en nog veel meer. We eten meer dan normaal. Om half tien lopen we het Monastario Santa Catalina. De entreeprijs is 35 Sol p.p. We besluiten een gids te nemen en Suzi zal ons in een uur door het klooster rondleiden.

IMG_6255Ze vertelt op een leerzame en boeiende manier de geschiedenis van het klooster en over de levenswijze van de nonnen. We beginnen de rondleiding bij de ontmoetingsruimte. De nonnen mochten het klooster niet verlaten en konden 1 keer per maand hun familieleden in deze ruimte achter houten tralies ontmoeten. We zien de grote kamers van de nonnen en lopen door de straten die genoemd zijn naar Spaanse steden.

IMG_6264Dit is een stad in een stad. De rode en blauwe muren van de gebouwen zijn prachtig en de Moorse stijl van de huizen is duidelijk herkenbaar. Via een stenen trap klimmen we aar een terras waar een prachtig uitzicht over Arequipa en de vulkanen hebben. Jammer dat het bewolkt is.  Na de reformatie mochten de nonnen niet meer zelfstandig wonen. Het wordt een commune en we zien de grote keuken. De slaapzaal is nu een museum met prachtige schilderijen.

bolperiphone42Als we Suzi 20 Sol betaald hebben, lopen we naar het cafetaria waar we in de zon een kop heerlijke cafe con leche drinken. Dan wandelen we nogmaals door dit prachtige klooster. De bewolking is minder dus maken op het terras nogmaals wat foto’s. Dan zoeken we een bank om onze geldvoorraad aan te vullen. Vervolgens lopen we naar de Eglesia de Compania. Het is inmiddels half een en we kunnen nog net naar binnen.

IMG_6278Deze Jezuiten kerk is prachtig, zowel de buitengevel als het interieur. Dan lopen over de Plaza de Armas naar het dakterras van Mirador Misti. We bestellem een Pisco sour, een bier, een vegetarische sandwich en een hamburghesa. Lekker genieten met een prachtig uitzicht. Dit is vakantie. Na de lunch lopen we naar het Monasario de Sanatorium Teresa. De entree is 10 Sol p.p. Ook nu nemen we een gids, een aardig meisje dat zich niet heeft voorgesteld.

DSCF2981Haar Engels is niet geweldig maar haar verhaal is goed te volgen. In dit karmelietenklooster is een prachtig museum gemaakt. Jose heeft de foto voor onze kaarten voor Kerstmis gemaakt. Op het einde van de rondleiding krijgen we nog gezelschap van een Italiaans stel. Een leuke toer van een uur maar de minste van allemaal. We lopen naar El Pasaje de Catedral waar we op een terrasje een bier en een cola drinken.

bolperiphone43Jose koopt bij een omaatje een poppetje en we genieten van het straatleven. Dan lopen we naar een supermarkt waar we water en coca snoepjes kopen. Morgen gaan we flink stijgen dus moeten we veel drinken. Vlak bij het hotel kopen we flessenhouders die we over onze schouders kunnen hangen. Altijd makkelijk. Het is inmiddels vijf uur en gaan naar het hotel. Tijd om te douchen, het verslag bij te werken en uit te rusten.


IMG_6286Om half 8 lopen we naar het centrum op zoek naar een restaurant. Het verkeer is hier een chaos en met gevaar voor eigen leven steken we over. Onbegrijpelijk dat we nog geen aanrijding hebben gezien.De Italiaan die we op het oog hebben valt tegen. Via de Plaza de Armas komen we uiteindelijk in de Pasaje el Cathedral uit. We kiezen Inkari Pub Restaurant en vinden een leuk tafeltje. We moeten even wachten maar dan krijgen we de menukaart.

DSCF3002We bestellen allebei een lomo a la pimienta en twee glazen witte wijn. We moeten weer een poos wachten maar dat schijnt hier normaal te zijn. Het eten is voortreffelijk en omdat de wijn ook heerlijk is bestellen we nog twee glazen. voor de statistieken: de luchtdruk op  2350 meter is 770 hPa

21 juli 2011 Arequipa (2350m)
Getagd op: