Om half 9 worden we door onze wekker gewekt. We hebben allebei goed geslapen. We starten weer rustig op. Onze benen zijn nog moe maar ze zullen vandaag weer in de weer moeten.
Na een zjuutje en een theetje wandelen we eerst naar het Ueno Park. We maken foto’s van de vijver met de prachtige lotusbloemen en we bezoeken de Toshogu schrijn.

IMG_4000We drinken een heerlijke kop koffie en wandelen dan naar metrostation Okachimachi (G15). We rijden met de Ginza lijn naar station Ginza (G09).
We zien de Ginza Yonchome intersection. José denkt dat dit het kruispunt is dat ze graag wil zien, maar dit blijkt later niet zo te zijn. We lopen de route uit de ‘handy guide’ en komen bij de Sony Building. Buiten staat een prachtig aquarium. We genieten en als we naar binnen gaan wordt het helemaal super.

IMG_4016Eerst nog meer aquaria en dan krijgen we de nieuwste 3D technologie te zien.  Met een super degelijk brilletje kijken we naar tv’s van 55 en 60 centimeter en zien een film over de mangrove en de onderwaterwereld. Dit is werkelijk geweldig. De route loopt tot de vierde verdieping en alle nieuwste snufjes van Sony krijgen we te zien. Van laptops, walkmans, fototoestellen tot camera’s. We zien ons zelf ook in 3D.

IMG_4035Verbluffend vind ik de 240 hertz technology van de tv.
Bij bewegende beelden is het verschil met een 60 hertz tv enorm. Ook de demonstratie van de steady shot is fabelachtig. Voor mij is dit een geweldige ervaring. ( Phons voelt zich als een kind in een snoepwinkel ) Dan gaan we bij de Subway een BLT broodje met een cola nuttigen en lopen dan terug naar de Sony Building.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAIn de folder hebben we gezien dat op de 8e verdieping nog een 3D film getoond wordt. Deze willen we niet missen en het loont de moeite. De haaien en roggen zwemmen  over ons heen en we zitten tussen de visjes. Ik vraag me alleen af hoe lang je met zo’n brilletje tv kunt kijken zonder hoofdpijn te krijgen. Naast het filmscherm stond een waarschuwing.
Dan pakken we de metro en rijden naar station Shibuya (G1).

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Hier komen we bij het beroemde kruispunt met de diagonale zebrapaden. De reclames op de wolkenkrabbers, de mensenmassa en de flamboyante jeugd maken indruk. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Eerst bezoeken we het Shibuya 109 gebouw. Dit is een winkelcentrum dat erg populair is bij de Japanse jeugd.
SAMSUNG DIGITAL CAMERADe verkopers zien er opvallend, raar uit. Sommigen zijn net zieke koeien.  We wandelen nog door Shibuya Center Town en genieten van het ‘streetlife’ en de winkeltjes.
Op de terugweg naar het metrostation vermaken we ons nogmaals bij het kruispunt. We gaan naar de eerste verdieping van Starbucks om foto’s en een filmpje te maken.
Dan nemen we de metro naar Akihabara (G14).

SAMSUNG DIGITAL CAMERAWe lopen naar Electric City en zien winkels waar elektronica verkocht wordt. Bij bijna elke winkel staat een ‘bugs bunny’ de potentiele klanten naar binnen te lokken.
We wandelen de route uit de ‘handy guide’ maar missen een afslag. We komen nog wel een zaakje tegen met tweedehands manga’s. komt goed uit, want die willen we er een voor thuis. Voor 105 yen hebben we een boek gevonden, leuk ook al kunnen we het niet lezen.

IMG_4068Plaatjes kijken kan altijd. We lopen een hele poos verder. Dit is niks dus we nemen de metro naar Asakusa. We hebben zin om op een terrasje te zitten. Als we door het straatje wandelen dan staat onze ‘vriendin’ al te zwaaien. Ze herkent ons nog van eergisteren. We drinken een biertje en een cola en nemen dan de metro naar Ueno Okachimachi (E9). We willen ons laatste avondmaal op z’n Japans afsluiten en besluiten naar de sushi bar te gaan.

DSCF1021De rauwe vis smaakt weer voortreffelijk en de sfeer is top.
Dan gaan we naar onze hotelkamer waar we om kwart na acht aankomen. We nemen een verfrissende douche en gaan dan in de bar nog een biertje drinken. Kees, Annelies, Margriet en Luc zitten daar al aan een lekkere pint. We kletsen gezellig en delen de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Tegen 11 uur gaan we naar boven.

DSCF1027Het reisverslag moet nog gemaakt worden en de tassen moeten ook nog worden ingepakt. Morgenvroeg om half 8 vertrekken we met de shuttle bus naar het station. Het Japan avontuur is bijna voorbij, morgen wacht een flinke reisdag. Nu maar snel naar bed. We gaan maar dromen van ‘het lief klein konijntje met een vliegje op zijn neus’. Zouden ze dat liedje in Japan ook kennen? Misschien gaat het hier over een ander beestje. Een mug, een karper, een cicade, wie weet.

19 augustus 2010 Tokio
Getagd op: