We hebben allebei lekker 10 uur geslapen. Het was nodig en we zijn weer fit. Om half 9 gaan we ontbijten. Het is luxe en we nemen allebei een paar sopeieren. Het ontbijt fietst er in en met een voldaan gevoel gaan we de dag starten. We beginnen met de vlooienmarkt (de Izmailovski markt) die toevallig vlak bij het hotel is. Na het betalen van de entree ( 10 roebel p.p. ) zien we kraam na kraam. Het is net de winkel van Sinkel. Bontmutsen, oude legerspullen.

IMG_1758Schilderijen, schalen, de Russische matroesjka’s en nog veel meer. Na een hele poos slenteren tussen de handel verlaten we de markt met poppetjes als buit. Met de metro gaan we richting Arbat. Daar zien we een standbeeld en een kerk. Voor het Pushkin museum staat een rij mensen te wachten waar je niet goed van wordt. Daar heb je meteen geen zin meer in.

IMG_1768Er tegenover in een donker café hebben we lekker koffie gedronken van het merk Breda. Daarna zijn we weer verder gegaan met de metro, met als doel het Novodevitsji Monastir oftewel het Maagdenklooster. Het klooster zelf hebben we niet bezocht, maar we hebben er omheen gelopen. De wandelpauze was in het park op een bankje aan de vijver. Voor Russische begrippen moet het ook superweer geweest zijn.

IMG_1770De mensen lagen in zwembroek en bikini in het park te zonnen. Toen was de begraafplaats aan de beurt. Het was een indrukwekkend complex, waarop veel graven van bekende mensen te vinden waren. Nikita Croetsjov, Tolstoi, Gogol, Toepolev, Irina Gorbatchov zijn er enkele van. De meeste graven waren pompeus, maar het was beslist de moeite waard. Met Jean en Marie-Josee, die we daar tegen kwamen, zijn we naar het Rode Plein gegaan.

IMG_1779Via het warenhuis Gums konden we een blik werpen op het totaal afgezette plein. De voorbereidingen voor de grote parade van morgen zijn in volle gang. Er is idioot veel bewaking, maar van de zijkant waren toch een aantal unieke foto’s te maken. Dit maak je niet zomaar mee en als we volgende week terug zijn zal aller opsmuk weg zijn. Het geheel is best indrukwekkend. Jammer genoeg was de stralende zon foetsie.
IMG_1795Na zo’n indrukwekkende dag heb je wel een pieva verdiend. Daarom strijken we met z’n vieren neer op een terras achter het Kremlin. Het Russisch bier (halve liter 130 roebel) is zogenaamd uitverkocht. Marie-Josee had dit voorspeld. Dit wordt aan westerlingen niet verkocht, zij mogen de duurdere variant uit Siberië bestellen. (halve liter 220 roebel). We kletsen gezellig en na het betalen van de rekening komt de ober niet meer terug.

IMG_1800We houden vol en als hij weer bier uitserveert, gebaren wij dat we nog wisselgeld krijgt. We geven de minimale fooi: 0 roebel. Dat had die klojo verdiend.
We lopen naar metrostation Plosjad Revoljoetsi. Dit is een prachtig station met 36 bronzen standbeelden van arbeiders, boeren en soldaten die de sovjet unie mee hielpen opbouwen. Elke rus die het standbeeld met de hond passeert, aait het beest over de neus.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAZijn neus glimt goudkleurig.
Na vijf stops komen we bij station Partizanskaja aan. We stappen uit en komen bij een grote supermarkt bier, wodka en koeken. We zijn vlak bij ons hotel waar we de avonturen van vandaag met elkaar delen.
Rond kwart over zeven gaan we naar de tweede verdieping van het hotel. We hebben geen zin meer om met de metro het centrum in te gaan en nemen weer een buffet voor 450 roebel p.p.

SAMSUNG DIGITAL CAMERADit keer nemen we een fles rode Bordeaux wijn (540 roebel). De uit de kluiten gewassen rugby ploeg is er ook weer. Het smaakt allemaal voortreffelijk en we eten op ons gemak. Als we aan het toetje toe zijn, is er niet veel meer over. Bij het buffet moet je op tijd aanwezig zijn anders vis je achter het net.
Na het diner gaan we douchen en de dag van morgen voorbereiden.
Het was weer een geweldige, maar vermoeiende dag. Morgen wordt het veel bussen dus kunnen we bijkomen.

8 mei 2010 Moskou
Getagd op: