Jose gaat alleen ontbijten. Ik voel me niet zo lekker, een flinke verkoudheid en kortademig. We doen het rustig aan en om 09.15 uur lopen we naar het Kremlin. Het is zonnig en het oogt allemaal een stuk vriendelijker dan gisteren. Daarom maken we een aantal foto’s opnieuw. Dan gaan we naar de St. Sophia kathedraal. Hier is om 10 uur een dienst. Het klinkt mooi maar is niet wat we verwacht hebben.

IMG_1586Als we het voor gezien houden lopen we naar het hotel waar we een lekkere cappuccino drinken. Om twaalf uur verzamelen we in de hal. We gaan met de openbare bus lijn 7 naar een kloostercomplex. De rit kost 12 roebel p.p. en duurt een klein half uur. Het klooster is mooi met zijn blauwe koepels met gouden sterren en de patriarch van de Byzantijnse kerk geeft er een dienst. Deze is voor genodigden, nabestaanden van slachtoffers in de oorlog.

IMG_1595We zien geestelijken uit de kathedraal komen. Een bijzonder gezicht met hun rood met gouden gewaden aan.
Dan lopen we langs de weg ongeveer 1 kilometer naar een openlucht museum vol met houten gebouwen. Dit is mooi opgezet en een aantal huizen kunnen we bezichtigen. Er mogen geen foto’s gemaakt worden, maar ik ben stout geweest.

SAMSUNG DIGITAL CAMERANa een uur door het museum gelopen te hebben drinken we aan de overkant van de straat een cappuccino en bier. Dan gaan we met de bus terug naar Novograd. Hier aangekomen lopen we naar de MacDonalds bij het station waar we een Big Mac en een cola nuttigen. Hierna lopen we naar het Kremlin en willen in de St Sofia kathedraal nog wat iconen fotograferen. Helaas wordt ik door een oude Russin aangesproken dat dit niet toegestaan is.
Foto: Gerard van Vliet

SAMSUNG DIGITAL CAMERADan gaan we naar het plein waar we op een bank plaatsnemen en naar de plaatselijke jeugd kijken die aan het skaten is. Bij de supermarkt kopen we wodka, koeken en pinda’s voor in de trein
We lopen naar het hotel waar we in de lobby een halve liter bier en een pot thee bestellen. Marie Josee is net klaar met haar boekhouding. We kletsen tot 8 uur, want dan worden we door een busje opgepikt.

IMG_1632Deze brengt ons naar het station. Het is maar 5 minuten rijden en we zijn aan de vroege kant. Onze trein naar Moskou vertrekt pas om 21.20 uur.
Op het station worden drie oorlogsveteranen uitgezwaaid door de burgemeester en familieleden. Ze worden op de foto gezet een er is een blaaskapel ingehuurd om het festijn muzikaal op te vrolijken.

IMG_1648Om 9 uur opent Lena de deur van de trein en we installeren ons in coupe met de nummers 21,22, 23 en 24. Anne-Marie en Frans delen met ons de 4 persoons coupe. Annemarie en ik kopen een biertje van de ‘wagon lit’ dame.

IMG_1670We kletsen gezellig en Marie Josee komt het verhaal van de oorlogsveteraan vertellen waar zij de coupe mee deelt. We lachen heel wat af. Nicht schiessen. Het is super gezellig.
Tegen 12 uur gaan we slapen. Ik kruip bovenin en als ik lig, val ik meteen als een blok in slaap.

6 mei 2010 Novgorod – nachttrein naar Moskou
Getagd op: