Ook vandaag vetrekken we om half 9. Dus om 6.20 uur werd er op de duur geramd. Het ontbijt bestond uit drie sneetjes brood, twee hard gekookte eieren en thee. Het is erg prettig dat iedereen altijd op tijd is. Het begin van de tocht gaat met minibusjes over een steile slingerende pas. De uitzichten zijn betoverend. Weer een andere vulkaan steekt met de top boven de wolken uit.

DSCF0160
We vervolgen met de gewone bus. Rond tien uur stoppen we voor koffie en thee. Het is vandaag een rit van 255 kilometer. Tegen half 1 stoppen we weer bij een chinees. De helft van het eten staat al op tafel koud te worden en eerst krijgen we nog soep. Al met al is het opnieuw een prut lunch. Theo betaalt uit de pot. O ja, drinken viel niet te kiezen. Het was inclusief niet lekker thee.

DSCF0161Het laatste stuk van 2 uur gaat door een prachtig landschap, wat aan Sumatra doe denken. De natuur ziet er heerlijk ruig uit.
Koffie, bananen, rijst van alles wat. Om drie uur rijden we Malang binnen, via de koloniale wijk, waar voeger de Nederlanders woonden. Enny’s Guesthouse is een heerlijk gemoedelijk onderkomen. Enny is een hartelijke spontane dame op leeftijd.

Schermafdruk 2015-01-04 13.01.04In haar winkeltje scoor ik gelijk een leuke broek, die vannacht gemaakt wordt. De ontvangst was met thee of koffie en bakbanaan. Dan gaan we naar kamer 2. Spullen wegbrengen en de stad in op zoek naar de BCA bank en de splinternieuwe shopping mall. Het is op straat ontzettend druk en lastig lopen. Na het pinnen gaan we naar de mall. Die is zo nieuw, de helft is nog niet klaar, maar het is er wel een takken herrie. Achterin ontdekken we een Excelso.

Schermafdruk 2015-01-04 13.01.15Een alternatief voor vanavond want we hebben andere plannen. We het ge gezien en keren om. De steden zijn niet ons ding. Terug bij Enny’s gaan we buiten wat drinken en schrijven. Hier is het heerlijk rustig. Na het douchen gaan we tegen half 9 op zoek naar Padi Resto. We moeten een hele drukke kruising over en later nog een keer omdat we verkeerd zaten.
DSCF0162Maar we hebben het gevonden. Het is een mooie tent me live muziek. Een goede toetsenist en dito zangeres. We bestellen steak met pepersaus, zalm met kreeftensaus en bier en witte wijn. De porties zijn niet groot, maar o zo lekker. Op ons gemak genieten we ervan. Na het afrekenen, de hoogste rekening van de vakantie, lopen we terug. Bij Enny nemen we nog een afzakkertje en dan gaan we slapen. Het is onrustig in ons hoekje en het is erg licht. Ik ben benieuwd. Om kwart over 11 gaat het licht uit.

28 juli 2008 Tawangmangu – Malang
Getagd op: