Omdat het met de room boys lang durt nemen we onze bagage zelf mee naar beneden. Dit is het eerste hotel waar we zelf de bagage naar boven en beneden hebben gesjouwd. Gelukkig was er in dit sterren hotel een lift. José bestelt om 7 uur bij het ontbijt een omelet. Ik neem alleen sap en een paar koppen thee. Klokslag half 8 vertrekt de bus naar de beroemde Prambanam tempel die 16 kilometer ten zuiden van Yogyakarta ligt.

Schermafdruk 2015-01-04 11.35.44De entree is 90.000 Rp per persoon en we hebben weer een Nederlands sprekende gids. De tempel heeft door de aardbeving van 2006 veel schade opgelopen. Zes tempels zijn vanwege instortingsgevaar niet toegankelijk en zijn afgeschermd door een hek. Dit hindoeïstisch werelderfgoed is werkelijk prachtig. Zeker als je weet dat er nog 222 tempels gerestaureerd moeten worden. We genieten bijna twee uur en rijden dan in 1 uur naar Solo oftewel Surakarta. Hier bezoeken we een voormalig Javaans sultanaat. De gids leidt ons in 1 uur door het paleis en langs de giften en gebruiksvoorwerpen van de sultan. Ons koninklijk huis is duidelijk aanwezig. Dan is het anderhalf uur rijden naar onze lunch plek: hotel  – resto Sun Garden. Theo is hier nog nooit geweest en wij zijn proefkonijn.

DSCF0155Het is te hopen dat dit restaurant de volgende Baobab groepen bespaard blijft. Geen gekoelde dranken, botten kip en vis als een gratenpakhuis. De mie en de rijst zijn koud. Een Kortom Uitermate Teleurstellende lunch.
Na de lunch rijden we in tien minuten met twee minibusjes de bergen in, naar de op de hellingen van de Lawa vulkaan gelegen Candi Sukhu tempel. Deze tempel, gebouwd in piramidevorm is gedecoreerd met erotische motieven.

DSCF0158Hierna begint de helft van de groep aan een wanderling van drie uur. Het is ruim twee uur klimmen, niks voor José en mijn knie is nog steeds dik. Daarom gaan wij met een minibusje naar hotel Komajaya Komaratih in Tawangmangu. We droppen onze bagage in kamer 129 en gaan in de zitbanken lezen en het reisverslag schrijven.
De wandelploeg is om 18.00 uur terug.

Schermafdruk 2015-01-04 11.36.14Dan bestellen we meteen het avondeten. Saté, gado gado, nasi en mie goreng. Na het douchen gaan we eten. Met Els en Paul zitten we samen aan een tafeltje. We zitten gezellig. Om 22.00 uur gaan we slapen. Allebei zijn we moe. Het bed ligt lekker. Alleen het gedruppel van de vijver in de binnentuin is minder. Toch maar slapen en wachten tot tegen vijven de moskee naast de deur ons wekt.

27 juli 2008 Yogyakarta – Tawangmangu
Getagd op: