Geen wekker en geen wak-up-call. We hebben prima geslapen en zijn om half 9 wakker. Om 9 uur staan we brood te roosteren bij het uitgebreide ontbijt buffet. De spiegeleieren worden gebakken waar je bij staat. Het smaakt allemaal prima. Aditya Beach Cottages grenst aan het strand waar de verkoopsters ons staan op te wachten. José koopt voor 125.000 Rp een Sarong.

Schermafdruk 2015-01-04 13.44.54We lopen het dorpje in en bij de BCA bank trekken we 1,25 miljoen Roepies uit de muur. Tegenover de ATM zitten Paul en Els op een terrasje. We schuiven aan en drinken allebei een Cola en roken een sigaar. Op de terugweg naar het hotel worden we aangehouden door een verkoopster van sarongs. Ze heeft hele mooie handgemaakte exemplaren en handgeweven sjaals. Het is flink onderhandelen en we kopen alle vier een sarong met sjaal (250.000 p.p.) Dan gaan we op onze veranda met een Bintang en een Cola Tic lezen. Om twee uur willen we in het restaurant gaan eten. Het zit helemaal vol en het duurt langer dan een uur voordat het eten geserveerd wordt. Daarom lopen we meteen door naar Kwizien waar we allebei een sandwich eten en een kleine Bintang drinken.

Schermafdruk 2015-01-04 13.47.18We reserveren dezelfde tafel voor vanavond.
Om half 4 zijn we terug op onze veranda. We relaxen en lezen en nemen een ritmische douche. Om kwart over 7 lopen we naar Kwizien. De ontvangst is hartelijk en de servet wordt over onze schoot gelegd. De amuse, een glas met ijsblokjes en stengels wortel en komkommer, smaakt heerlijk. José bestelt een tuna tilet en ik een salmon kwizien, Noorse zalm met saus. We bestellen ook een halve liter droge witte huiswijn. Het smaakt allemaal voortreffelijk en we laten nog een halve liter wijn aanrukken. Dit is echt romantisch tafelen en de muziek is sfeervol. Het is het duurste etentje van de vakantie: 368.000 Rp, maar het was het geld waard.

Schermafdruk 2015-01-04 13.49.44We hebben voor 25 euro een fantastische avond gehad. We maken geen gebruik van de free shuttle service en lopen naar onze veranda waar ik nog twee blikjes Bintang drink. Rond 11 uur gaan we slapen. Zo’n rustdag is toch wel lekker!

2 augustus 2008 Lovina Beach
Getagd op: