Om 7 uur zitten we met z’n allen aan het ontbijt. Brood met ei, jam en hagelslag. Vandaag gaan we de lange hobbelweg weer terug, maar in een andere auto. Half 8 zijn we vertrokken, en okay, deze vijf persoons Hyundai zat minder, maar dat was voor ons achterin geen reden de hele tocht te mopperen of te klagen. Zeikerds zijn er altijd.

DSCF0352Bij het strand was er even een benenstrek pauze en toen in één ruk door naar een of ander hotel, waar de bus stond te wachten. We rijden nog een poos en lunchen aan het water. Aan de overkant ligt Bali. De nasi goreng is lekker, maar de saté erg vet. Na de lunch gaan we naar de terminal. Echt lang wachten hoeft niet. Met bus en al gaan we op de ferry. We mogen eruit en wringend langs vrachtwagens belanden we op het achterdek.

DSCF0355We vinden een bankje, waar we achterste voren op gaan zitten. Afscheid van Java, dat langzaam in de verte verdwijnt. Na drie kwartier varen zetten we voet aan land op Bali. Meteen heel anders, veel minder moslims, maar hindoes. In ruim anderhalf uur brengen Lito en Herry ons naar Lovina. Wat een luxe resort. Na het lekkere welkomstdrankje, nemen we onder applaus afscheid van Lito en Herry. Herry speelt al vanaf de lunch met z’n blauwe piepmuis.

DSCF0357
Dan zoeken we kamer 169 op. Ruim, schoon en koel. Ook nu hebben we weer een veranda. Daar drinken we met Els en Paul wat. Later gaan we met vieren eten. De snapper was heerlijk, het vlees viel tegen. Om kwart over 11 gaan we slapen. Dat zou gisteren kwart over 10 zijn geweest. Het vooruitzicht naar morgen om niks te doen lonkt. Net als de wekker die een nacht rust krijgt. We gaan uitslapen!

1 augustus 2008 Sukamade – Lovina Beach
Getagd op: