Op het gelal om half 5 na hebben we heerlijk geslapen. Het ontbijt is echt simpel: geroosterd brood met ja. Da’s alles. Om half 9 is Mr. Dodi er om met ons en 13 anderen te gaan wandelen. Vanuit het hotel Grand Malindo steken we over en gaan eerst naar een uitkijkpunt. Daar zitten veel langstaart makakken. Dan via een lange trap naar beneden om de bush in te gaan. Het is bloedheet. In de sauna zweten we niet zo.

DSCF0295De natuur is overweldigend. Door de jungle en rijstvelden en over een smalle bamboebrug. We komen door kleine dorpjes, waar in eentje een prachtig mannenhuis staat. Ook bezoeken we twee zilverwinkeltjes en een basisschool. De kinderen zijn behoorlijk lawaaierig. De school is niet arm. Ze hebben best veel spullen.
Dan gaat de wandeling verder over de smalle dijkjes van de sawa’s.

Schermafdruk 2015-01-03 17.02.00Over de rivier hangt een nieuwe bamboebrug. Gelukkig maar, anders hadden we door het water gemoeten. Het laatste stuk gaat over een asfaltweg langs de rivier. Aan het einde ervan, in een dorpje stond de truck klaar. Die bracht ons terug naar het hotel. De kosten voor de wandeling waren 60000 Rp per persoon.
Eerst douchen, dat was wel nodig. Maar afdrogen zonder handdoek was lastig.

DSCF0291Phons heeft er geregeld bij de receptie. Best wel moe gaan we toch wel naar de stad. Na wat omzwervingen zijn we beland bij Chinees Mona Lisa. Daar hebben we bier, cola en heen heerlijke kom noodle soep op. Daarna zijn we voor 10.000 Rp samen naar de grote loopbrug gegaan. Aan beide zijden was er een armzalige dierentuin. Vogels in kooien, twee zielige olifanten en tapirs en een vitrine met opgezette dieren waar de mot in zat.

DSCF0324Gelukkig was het uitzicht op de brug wel mooi. Bij Canyon Café hebben we weer wat gedronken. Net toen we wilden gaan kwamen Els en Paul. Dus blijven we lekker zitten. Op ons gemak gekletst en bijgekomen. Na het afrekenen naar de Bazaar. Wat een gezellige, rommelige drukte. Bij een warenhuis hebben we slippers gekocht. Twee paar voor € 6. Dan gaan we op zoek naar een of andere tent, omdat Phons hoge nood heeft.
DSCF0323Na echt lang zoeken hebben we het gevonden, maar het blijkt een theater te zijn. Van armoe op zoek naar wat anders. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen bij Bedudal Café. Daar hebben we bier, thee en een tuna sandwich op. Intussen is het gaan regenen. Toch maar erdoor. Zeiknat kwamen we bij het hotel aan. Het avondeten, weer nasi goreng Malindo, hebben we maar weer in het hotel op. Vanavond gaan we weer vroeg slapen, we zijn allebei moe.

17 juli 2008 Bukittinggi
Getagd op: