Het wordt vandaag een lange reisdag. De planning is dat we 12 uur onderweg zullen zijn. Daarom wordt er om kwart voor zes op de deur gebonsd. De wake up call. José springt gelijk uit bed en ik blijf tot tien over zes liggen. Om half zeven zitten we aan het ontbijt. Ik neem alleen thee en bij José schuift het ei en de hagelslag er wel in. Klokslag zeven uur vertrekt de bus. De wegen zijn slecht en we worden weer door elkaar geschud.

DSCF0252Na anderhalf uur rijden stoppen we bij een kruidentuin. We zien peper, vanille, aardnoten, nootmuskaat, citroengras en gember. De makkak aap klimt in een hoge palmboom en draait twee kokosnoten los. De liefhebbers kunnen het sap en het vruchtvlees proeven. We rijden weer een uur en stoppen dan bij een leuk tentje voor een koffie/thee pauze. Als snack nemen we een zakje emping. Dan weer de bus in voor de derde etappe.

DSCF0257Deze duur vijf kwartier en om half een leggen we aan voor een buffet (45000 Rp p.p.)De Bintang is hier aan de prijs (31.500 Rp). We hebben wel een lekkerder gegeten. Dan toeren we weer anderhalf uur door het mooie landschap. Het is net alsof je door de jungle rijdt. We stoppen bij een warm waterbron en maken een korte wandeling door het natuurpark. Even de benen strekken. Dan rijden we in anderhalf uur naar de evenaar bij Bonjol.

DSCF0270Als we de bus uitstappen stromen de T shirt verkopers toe. We maken leuke foto’s en kopen 2 T- shirts. Vervolgens rijden we door de bergen naar Bukittinggi waar we om 18.40 uur aankomen. We krijgen kamer 312 van hotel Grand Malindo. We springen eerst onder de douche om ons op te frissen en gaan dan beneden een pilsje drinken. We bestellen 2 nasi goreng speciaal Grand Malindo voor 14529 Rp (1 €). Het smaakt voortreffelijk, lekker pittig. Bij het afrekenen proberen ze ons een oor aan te naaien: 115.000 + 21% = 178000. Ik dacht van niet en het kost overredingskracht om de 40000 roepies terug te krijgen. We kletsen nog wat na en om tien uur duiken we ons mandje in!

17 juli 2008 Sipirok – Bukittinggi
Getagd op: