We mogen vandaag uitslapen want het vertrek is pas om 9 uur gepland. Om kwart over 8 zitten we in de  ontbijtzaal. Allebei een heerlijke omelet met stukjes tomaat en geroosterd brood + een aantal kopjes thee en een glas ranja. We hoeven vandaag maar 35 kilometer te overbruggen. Na een uur leggen we al aan voor de koffie en thee stop. Als we verder rijden zien we al snel het Maninjau meer (Danau Maninjau) liggen.
SAMSUNG DIGITAL CAMERABoven is het erg bewolkt maar als we dalen klaart het op. Bij haarspeld bocht 33, van de 44, stopt de bus en we wandelen vanaf hier naar het meer toe. Dat is voorbij bord nummer 1. Volgens Theo is het 6 kilometer maar we doen er 7 kwartier over. Het tempo is hoog en we stoppen niet vaak, dus de afstand moet meer zijn. Onderweg genieten we van de apen en de mooie uitzichten. Rond 1 uur komen we bij hotel Pasir Panjang aan.

Schermafdruk 2015-01-03 17.16.15Op de veranda hebben we een mooi uitzicht over het meer.
We bestellen de lunch en drankjes voor 2 uur. José vis en nasi goreng speciaal + bier en water. Onze kamer heeft een terras en we hebben een prachtig uitzicht.
We verwisselen onze bezwete kleren en kletsen en lezen wat. Dan gaan we lunchen. Het smaakt weer voortreffelijk. Na de lunch installeren we ons op ons terras. Het is warm en zonnig.

Schermafdruk 2015-01-03 17.15.50Een deel van de groep ligt in de zon en zwemt in het meer. Ik kies een plekje in de schaduw en José in de zon. Dit duurt maar even want dan zoekt ze ook de lommerd op. Ik geniet van mijn boek: Alaska van James A. Michener. Als de zon zakt dalwen we af naar de begane grond. Als José de tassen en rugzakken prepareert klets ik gezellig met Paul. We mogen morgen maar 15 kilo per persoon in de reistassen hebben zitten. Voor elke kilo meer vraag Air Asia 3 euro. Met 9 personen eten we van het buffet van het hotel. Dit is minder: komkommer met ei, foe yong hai, rendang en vis. Als voorafje een noodles soepje en een banaantje als toetje. De vis, een graten pakhuis en de mini sprot heb ik laten liggen. Ik neem nog een Bintang mee voor op ons terras en om 10 uur zoeken we ons bed op. We hebben een korte nacht voor de boeg.

18 juli 2008 Bukittinggi – Maninjau
Getagd op: