Vannacht was er veel lawaai van het verkeer, maar toch hebben we behoorlijk geslapen. Tegen zessen , begonnen de buren met de deuren te smijten en te roepen. Eén geluk: ze zijn vertrokken.
Om 8 uur zitten we aan het ontbijt. Vooraf heerlijke zoete ananas en daarna standaard. Om half 9 gaan we naar de weg, waar de truck al klaar staat. Als vee worden we ingeladen. Eigenlijk wel lachen.
DSCF0149Slingerend door het landschap, zwaaiend naar de mensen worden we in zo’n 40 minuten naar boven gebracht. De rit is hartstikke leuk. Dan gaan we onder leiding van Richard aan de grote afdaling beginnen. De paden zijn dichtbegroeid en soms steil. De stokken komen goed van pas. Onderweg zijn de uitzichten geweldig. Erg regelmatig wordt er gestopt om te kijken, ruiken of proeven van planten. Wat zagen we allemaal: medicinale planten, gember, citroengras, pinda’s, kemirinoten, koffie, bananen enz. In een dorpje drinken we een glas thee. Daar deel ik aan vijf kinderen muizen uit. Zij blij en uitgelaten, Theo minder. Na de thee gaan we verder en passeren we nog een paar gehuchten. Kinderen en honden hebben de overhand.

DSCF0159Half 1 was lunchtijd. De vrouw van Richard, Orah, kwam op de brommer met nasi, mie, saté, banaantjes en drankjes. Heerlijk met z’n allen op de grond hebben we gepicknickt. Voor twee maaltijden, een blikje bier en een cola light moesten we 95.000 Rp afrekenen. Het laatste stuk van de tocht duurde ongeveer een half uur, dwars door oude rijstvelden. De finish was in Tomok, waar we langs de souvenirstalletjes nog even naar een graf van een of andere keizer hebben gekeken. Het laatste ging weer met de veewagen. Iets na twee uur  waren we bij Toledo Inn. Voor op het balkon hebben we cola genomen. Een groot deel van de groep is aan het zwemmen. Niks voor ons, we zitten lekker op ons balkon.
Na vijf uur gaan we douchen. Er zal warm water moeten zijn, maar helaas niet bij ons.

DSCF0166Dan maar weer koud. Ook de schone was wordt gebracht. Phons gaat internetten. Om half 8 gaan we in de stromende regen eten. Orari is de eindbestemming. Alleen Theo zit daar. We kletsen gezellig en bestellen. Phons saté met rijst. Ik chicken rendang met nasi. Het smaakt goed, maar echt speciaal is het niet. Na het eten kopen we bij een winkeltje cola en bier en drinken dat op het balkon op. Het is heerlijk rustig maar om 23.15 is het toch echt bedtijd. Het is stil. Geen buren en weinig verkeer op de weg. Onder het geluid van de stromende regen vallen we in slaap.

13 juli 2008 Samosir (Tuk Tuk)
Getagd op: