Vandaag mogen we uitslapen. Om half 9 ontbijten en om 9 uur vertrekken we voor een boot excursie. Het heeft de hele nacht geregend maar we hebben allebei goed geslapen. Het regent nog steeds en de wolken hangen tussen de bergen. Dat is jammer want het is minder mooi dan met zon en een blauwe lucht. Na een uur varen gaan we aan wal om een batak dans te bezoeken (30 Rp per persoon). De fluitist komt tien minuten te laat.

DSCF0180Dan begint de monotone muziek. Eerst wordt een buffel aan een paal gebonden en dan begint de batak dans. Ik word er niet echt warm van. Op het einde mag het publiek mee dansen. Een deel van de groep ontspant de spieren. We lopen naar de boot en kopen ons eerste souvenir: een batak huisje van hout (20.000 Rp). Na tien minuten varen leggen we aan bij “Honeymoon Island”. Een verwaarloosd complex waar we lunchen. Een prima maaltijd voor 20.000 Rp p.p.

DSCF0209In een klein uur varen we naar de “onthoofdingstafel. Een slecht engels sprekende gids vertelt hoe misdadigers veroordeeld werden en vervolgens gemarteld en onthoofd. Via een straat van souvenir winkels lopen we naar de boot. Bij hotel pikken we de manager op en varen we door naar Parawat. Hier wordt het Danau Toba (Toba meer) festival gehouden en we zijn door de manager uitgenodigd.
DSCF0217Als we het plein op lopen worden we door de menigte met applaus ontvangen. Het is net of je als ploeg het olympisch stadion binnen wandelt. We nemen plaats op de VIP tribune en krijgen een VIP tas met lunchpakket, folder en button. De toespraken duren lang en de gouverneur van Sumatra krijgt de menigte aan het lachen. De dansgroepen hebben diverse kleuren en zien er prachtig uit.

DSCF0218Een onverwacht spektakel dat de moeite waard was. Op het einde zingt een kinderkoor en bij het Indonesische volkslied krijgt José kippevel. In een half uur varen we terug naar het hotel waar we rond 18.00 uur aankomen. In een winkeltje koop ik bier en cola dat we gezellig op ons balkon opdrinken.
Om kwart over zeven lopen we naar “Boruna, mijn vier dochters heten u welkom”. We bestellen Cap Coy, sweet and sour chicken en nasi. We drinken allebei een large Bintang. Later schuiven Hans en Sinnika aan. We kletsen gezellig en voor op ons balkon nemen we nog een bier en cola mee. Op het balkon genieten we van de rust. Onze nieuwe buren zijn Duitsers die zich rustig gedragen. Om elf uur zoeken we ons bed op. Het was weer een mooie dag.

14 juli 2008 Samosir (Tuk Tuk)
Getagd op: