We staan om half 9 op en drinken een kop koffie. In een ontbijt hebben we geen zin. Gelukkig hebben we vannacht goed kunnen slapen en hebben onze buren het rustig aan gedaan. Rond kwart over 9 verlaten we Seward via de Seward Highway (Highway 9). Na 35 mijl slaan we linksaf de Sterling Highway op (Highway 1). Wat is het hier druk. We komen heel veel campers tegen. Dit is het gebied waar de toeristen vliegvissen en het is zondag. We zien de vissers tot aan hun kruis in de rivier staan. Bij Soldotna leggen we aan bij The Moose is loose voor een kop koffie. Dit is een bakery. José bestelt er een muffin bij en buiten in het zonnetje genieten we van de koffie.

AK133.JPG-for-webDan rijden we verder richting Homer. Bij een scenic view loop ik een R.V.park op, want daar is het uitzicht mooier. Prompt word ik op een zeer onvriendelijke manier door de eigenaresse teruggestuurd. Dan maar ergens anders een foto maken. Hoe dichter we bij Homer komen des te mooier wordt het landschap. Het is helder weer en we zien prachtige gletsjers en een rokende vulkaan. Jammer genoeg is de vulkaan te ver weg voor een foto.

AK134Rond 2 uur komen we in Homer aan. We gaan eerst naar het Visitor Center. Hier bel ik naar Hello Bay, om door te geven dat we Homer zijn aangekomen. We worden morgenvroeg om half 7 bij Homer Air verwacht. We kijken erg uit naar deze excursie met een watervliegtuig naar de beren. We krijgen een plattegrond en wat tips en vragen meteen de locatie van Crane´s Crest, onze B & B voor de komende nachten. Dan gaan we eerst naar het Pratt museum. Met de bon van het Visitor Center krijgen per persoon $1 korting. Nu betalen we voor samen $10. het is een prachtig museum met aandacht voor de rampzalige gevolgen van de Exxon Valdez, beren, marine life en kunst. Vooral de webcam met de beren maakt veel indruk op ons.

ak135.JPG-for-webNa het museum verkennen we de Spit, een langgerekt, smal schiereiland met een haven. Het valt op, dat alles zo verwaarloosd is. Dan is het tijd om naar Crane´s Crest te gaan. De Bed and Breakfast ligt 6 mijl buiten Homer, boven op een berg. Via een slingerweg komen we hier om kwart voor 5 aan. Kate Gill begroet ons hartelijk en laat ons de huiskamer, slaapkamer, badkamer en het geweldige uitzicht zien. Met een kaart erbij worden de verschillende gletjsers aan de overkant getoond.

ak-061We zetten stoelen buiten op het grasveld en genieten van bijzondere panorama. We zien de Homer Spit, de Cook Inlet en de besneeuwde bergen met de gletsjers. Plotseling komen 2 kraanvogels aanvliegen. Ze landen in Kate´s tuin. Kate komt direct met voer naar buiten, dat ze op het grasveld strooit. Ze roept steeds: “it’s okay,you are allright.” De vogels genieten voor onze neus van de maaltijd en de kleine poes vangt een muis.

ak-062Dan wordt het etenstijd en we rijden naar Pioneers Avenue. Het is zondag en bijna alle restaurants zijn gesloten. Dus richting Ocean Drive, waar we aanleggen bij “Fresh Sourdough Express” Bakery/Restaurant. We bestellen een fles Chardonnay, een plain burger met gebakken uien en een visschotel met zalm en halibut. Het smaakt heerlijk.

DSCF0403Voldaan rijden we terug naar Crane’s Crest. Ik drink nog een pilsje en dan gaan we slapen, want morgenvroeg om half 6 staat de koffie klaar. Het zonlicht op de gletsjers is heel speciaal. Als ik net in bed lig roept Kate: “Joesie, Phons come and take your camera. There is a moose in the garden.” In mijn boxershort loop ik naar buiten. Het is een prachtig beest, dat door het kleine katje opgejaagd wordt. De Moose komt bij de sloot drinken. Het is een geweldig gezicht.

Het is bijna half 11 als we onder de dekens kruipen. Wat hebben we weer een geweldige dag gehad.

29 juli 2007 Seward – Homer
Getagd op: