We hebben allebei heerlijk geslapen. Het bed is zo groot, dat je elkaar moet zoeken. Om 8 uur zitten we aan het ontbijt: fruitsalade, pannenkoeken met een grote keuze aan siropen, bacon van kalkoen en worstjes. Vruchtensap en koffie ontbreken natuurlijk ook niet. Malle Pietje maakt een foto voor het gastenboek. We ondertekenen met een paar vriendelijke woorden het vel fotopapier en krijgen als herinnering een mooi blad met onze foto, een foto van de blauwe kamer en het huis. Heel erg aardig.

ak127.JPG-for-webWe kletsen nog wat en rond kwart over 9 rijden we richting Seward. Het is 60°F, bewolkt maar droog. We zitten zo op de Highway 3 en rijden richting Anchorage. Dit is ongeveer 40 mijl en hier aangekomen gooien we eerst de tank vol en drinken een stevige koffie op het terras van Starbucks. Als de koffie op is, vervolgen we onze weg. We rijden de Seward Highway op lang de Turnagain Arm. Het is laag tij en daarom zien we bij Beluga Point geen beluga-walvissen. Al snel rijden we door de bergen met besneeuwde toppen en zien we prachtige gletsjers. Het is heel relaxed om met 55 mijl per uur (=90 km) door zo’n prachtig landschap te rijden. We rijden door tot Moose Pass en passeren vele riviertjes.
DSCF0109


Een paar mijl voor Seward slaan we rechtsaf de Exit Glacier Road in. 14 mijl verderop is het Visitor Center en zijn er een aantal trails naar Exit Glacier. We nemen de “moderate”overlook trail. Deze is 2 km en stijgt 70 meter. De inspanning is meer dan de moeite waard. We staan pal voor een joekel van een gletsjer met blauwe kleuren en zien de ijskolos langzaam smelten. Dit is echt prachtig. We wandelen op ons gemak terug en een uur later zijn we weer bij het Visitor Center, waar José haar tweede berenbel koopt. Snap ik niet. Wil je zo graag beren zien, dan koop je bellen om die beesten te verjagen. Zal wel aan mij liggen. (ach Phons, zie het als een leuk souvenir, een kinderhand is snel gevuld)

ak-055.JPG-for-webWe nemen allebei een paar boterhammen en rijden dan naar 4th Avenue in Seward. Hier zit het kantoor van Kenai Fjord Tours. Voor morgen hebben we een cruise van 9,5 uur gereserveerd. Op advies van John uit Mississippi, die we in Fairbanks bij Allen en Verna hebben ontmoet, proberen we onze tickets te “upgraden”voor een 9 uurse tocht met een kleine boot van Mariah Tours. In plaat van met een groot cruiseschip ga je dan met een bootje voor 15 personen op pad. Zo’n bootje is veel wendbaarder, komt dichter bij de bezienswaardigheden en gaat op de wensen van de passagiers in. Jippie, er is nog plaats en met een bijbetaling van $20 kunnen we met de veel avontuurlijkere kleine boot mee. We kuieren nog wat rond bij de haven van Seward en zien vissers en vissen.

ak128Dan gaan we op zoek naar Salmon Creek Road, waar de Farm B&B ligt. TomTom wijst ons hier goed naar toe. De man aan de receptie heeft een zware beroerte gehad en kan niet praten en amper lopen. Hij wijst naar de deur, waar enveloppen opgeplakt zijn. In de envelop zit de sleutel en een beschrijving van hoe je bij je kamer komt. We moeten naar Jack´s Room, bij de deur linksaf en dan moet er een trap zijn. We vinden niks. We stonden met onze rug naar de deur. Dat doe je toch altijd als je naar buiten loopt? We moesten echter rechtsaf. Na wat zoeken hebben we de kamer gevonden, lekker ruim met een balkon. De toilet en douche delen we met de mensen aan de andere kant van de badkamer.

DSCF0132Het is opgeklaard en we zien blauwe lucht met wolken. In het zonnetje is het 27°C. Hoezo is het ´s zomers koud in Alaska? Het is 10 over half 7, de zon schijnt en ik zit met een blote bast buiten een pilsje te drinken. Onvoorstelbaar. Na het douchen gaan we downtown Seward om te eten. Eerst gaan we naar een supermarktje, waar we bij de liquorstore bier en cola halen. Dan naar de haven, waar de buit van de vissers wordt binnengebracht. Wat een kanjers. De halibut is bijna niet te tillen. Even verderop wordt op een lange tafel de vis schoongemaakt en verpakt.

ak-057We willen naar het einde van de 4th Avenue lopen, maar dat is te ver. Dus nemen we de Explorer. In de bibliotheek is gratis internet. Maar het werkt allemaal niet zo. Omdat we geen restaurant naar onze zin vinden, rijden we terug naar de haven. We kiezen voor Breeze Inn Restaurant. José bestelt een zalm en ik een New York steak. Vooraf krijgen we een salade. Het smaakt voortreffelijk, maar zoals we gewend zijn is het veel te veel. Inclusief wijn en fooi zijn we $61 kwijt.

Op ons balkonnetje drinken we nog wat en roken een peuk. Dan is het bedtijd, want morgenochtend rammelt de wekker om 7 uur.

27 juli 2007 Palmer – Seward
Getagd op: