Rond half 1 in de nacht krijgen we wat te drinken en al snel volgt het eten. Een soort kipkerrie salade en crackers met kaas. Wijntje en pilsje erbij en we eten lekkerder dan op de afscheidsavond. Dan gaat het licht uit en draaien we onz zo goed en zo kwaad als het kan in de stoel. Onze langen benen zitten in de weg, maar toch dutten en doezelen we urenlang. Net als op de heenweg wordt er weer goed gezorgd door de KLM. Al slapend schieten de uren voorbij. Tot onze verbazing viel het wachten op de luchthaven van Jo’burg alles mee, maar de vlucht ook.

Om 8 uur ontbijt. Omelet, broodje en fruit. Nog even en we zijn in Nederland. Rond half 10 landt de 747 op Schiphol. Het duurt nog even voor we bij de slurf zijn, maar toch gaat het vlot. Het is 10 uur als we voet op Nederlandse bodem zetten. Bagage ophalen, afscheid nemen van onze reisgenoten en de taxi bellen.
We boffen want de taxi wacht al op ons. Op de afgesproken plaats worden we opgehaald en dan racen we naar Tilburg. Het lijkt wel of taxichauffeurs immuun zijn voor flitsers. Tom Tom loodst ons naar Tilburg waar we om 5 over 12 aankomen. We zijn weer thuis. Heerlijk na 24 dagen. Ondanks de enorme hittegolf ziet de tuin er geweldig uit. Alles is groen en fris dankzij Joke en Hein. Nu alles opruimen en mijmeren over Robbeneiland, Kaapstad, Etosha, duinen, Okavangodelta, Chobe, de Victoria watervallen, de heli, het landschap, de mensen en dat alles met de vrolijke klanken van Wijnand Windpomp op de achtergrond.

6 augustus 2006 Johannesburg – Amsterdam
Getagd op: