Heerlijk, we mogen uitslapen. De wekker staat op 8 uur, maar om 7 uur zijn we wakker. De bouwvakkers timmeren er lustig op los. Dan staan we maar rustig op en gaan heerlijk ontbijten. Na het ontbijt gaan we afrekenen. Flinke bill, maar daar zitten de excursies bij. Het vertrek staat rond half 11 gepland. De nieuwe bus, zeg maar busje, is aangekomen. Om kwart voor 11 verlaten we het prachtige Chobe Nationale Park en gaan we naar Zambia.
na157.JPG-for-web-largeDe grens bereiken we om 11.40 uur (Kazungula Border Post). Het stempelen gaat vlot en om 12.10 uur zijn we in niemandsland. Daar wachten we op het vierlanden punt aan de over van de Zambesi op de Ferry. Het is warm in de zon. We genieten van de vele mensen die er met hun boodschappen staan te wachten. Dozen bananen, aardappelen en veel chips. De Zambianen doen hun inkopen in Botswana. Op de pont kan maar steeds een vrachtwagen en een gewone auto. Pas na drie keer heen en weer kan Aldo met zijn bus en aanhanger de ferry op. Wij doen het te voet. Het is maar even varen en we zijn aan de overkant. Weer naar de douane. Gelukkig is daar een lijst en gaat het voor ons vlot. Aldo heeft heel wat meer werk. Voor 600 Rand heeft hij een paar knullen ingehuurd die hem helpen aan de 5 loketten, waar hij langs moet. Wat een gedoe. Om 14.03 uur rijden we Zambia in.
na74.JPG-for-web-large

Na 5 minuten stoppen we voor een plas pauze. Als we daar weg willen rijden houdt een auto ons tegen. Er zou geen tol betaald zijn. Terug naar de grens waar ze Aldo nog eens $ 10 uit zijn zak kloppen. Hè hè om 14.22 uur zijn we echt weg. Na een uurtje bereiken we Livingstone en starten we bij het waterfront. UIt de pot wordt de entree ($ 10 p.p.) betaald om de wereldberoemde Victoria watervallen te mogen zien. We komen eerst langs het beeld van Livingstone en zien vervolgens het begin van de watervallen.

Het is indrukwekkend en dat wordt al verder lopend nog erger. Alsof we in een regenbui lopen, zo valt de nevel op ons neer. Wat komt dat vele water toch met een kracht naar beneden. Met dank aan de zon zien we prachtige regenbogen. Beneden in de afgrond kolkt het water. Wat een spektakel. Helaas moeten we om half 5 bij de bus terug zijn, maar het is mooi geweest.
nbz2008_11561

Bij het café van waterfront kunnen we excursies voor morgen boeken. Voor os is er maar één: een helikoptervlucht over de watervallen. Voor $ 90 per persoon kunnen we mee. Dat wordt een hele belevenis. We blijven er wachten op de T-shirt man en drinken bier en wijn. Omdat de T-shirt man zo laat is besluiten we naar het hotel te gaan. Bij aankomst in het Fairmont hotel was er zoete limonade. Het ziet er een beetje verpauperd uit, maar de kamer (304) ziet er best goed uit, inclusief een grote tv met video en dvd speler.
na75.JPG-for-web-large We gaan in het hotel op eigen gelegenheid eten. We bestellen beef filet en kingklip. Maar de vis is op, dus twee keer beef filet. Robert en Linda komen bij ons zitten. Inmiddels zijn de T-shirts gearriveerd: 2 knal groene gevallen in plaats van kaki en safarigroen.
Het eten is mar zo zo, maar het afrekenen één groot drama. Als we in dollars willen betalen vragen ze bijna 150%. Dit gaat te ver. We betalen morgen wel met de credit card en gaan nu slapen. Morgen worden we om kwart voor 7 opgehaald.

3 augustus 2006 Chobe NP – Livingstone
Getagd op: