Je moet er wat voor over hebben. Om kwart over vijf maakt mr Nokia ons wakker. Het valt niet mee om zo vroeg op te staan. Als we goed warm aangekleed om 5.45 uur bij de receptie aankomen is de breefing al begonnen. We stappen in de jeep voor 10 personen en wachten op onze chauffeur. Omdat hij nog wat voor een andere groep moet regelen vertrekken we als laatste.
na62.JPG-for-web-largeHet is maar 4 kilometer rijden naar de ingang van het park. Onze chauffeur vraagt waar we vandaan komen en hoeveel personen onder 18 jaar in de groep zitten. Deze informatie moet hij bij de ingang doorgeven en is voor de statistieken. Dan kan de safari beginnen. Het eerste wil wat we zien zijn een aantal hyena’s die in een rioolpijp hun nestje hebben gemaakt. Het is nog te donker om te fotograferen.
na63.JPG-for-web-largeWe zien de eerste vogels en impala’s. Ook een endemisch hert: de pako antilope. We stoppen nog voor elk dier dat we zien. Plotseling zien we buffels. Wat een prachtige beesten. Dan krijgt onze gids via de mobilofoon door dat er leeuwen gespot zijn. Hij scheurt hier naar toe en stopt niet meer voor impala’s en visarenden. We hebben geluk en vinden de leeuwen.
na64.JPG-for-web-largeTwee mannetjes maar ineens loopt een leeuwin achter onze truck door. Een prachtig gezicht. De camera’s maken overuren.
We rijden verder langs de parelhoenders en patrijzen die het zandpad oversteken. We maken een bocht en komen bij een open vlakte waar wel 8 leeuwen liggen. We komen dicht bij op een paar meter van de koning van de dieren. Geweldig!!
na65.JPG-for-web-largeOpnieuw komt een leeuwin op ons af. Ze sjokt op haar gemak langs onze jeep. Super. Het is inmiddels 09.00 uur en we rijden, zeg maar racen, verder. Bij een pick-nick plaats stoppen we maar de thermosfles met heet water is omgevallen en daarom rijden we verder. Op verzoek van Ada wat langzamer. We stoppen bij impala’s met bavianen.
na66.JPG-for-web-largeOp de terugweg naar de lodge zien we plotseling een grote kudde buffels. Hier krijgen we in tegenstelling tot de andere jeeps volop tijd om foto’s te maken. We zien wel 100 van deze prachtige beesten. Als we het park uitgereden zijn, zien we langs de weg twee grote olifanten staan. Ze kijken ons schaapachtig aan. Als we doorrijden zien we ze achter ons de asfaltweg oversteken. Om 9.30 uur zijn we terug bij de Chobe safari lodge en we lopen eerst naar een toilet en dan naar de ontbijtzaal. De rest van de groep is al bijna drie kwartier terug en hebben het ontbijt al op. We laten ons de eieren, muffins, pindakaas, koffie en vruchtensap goed smaken.
na67.JPG-for-web-largeNa het ontbijt lopen we naar de souvenir winkels en de supermarkt maar kunnen niks naar onze zin vinden. De bus (Volvo) is gearriveerd en later horen we van Aldo dat hij onderweg nog drie keer pech heeft gehad. Stof in de elektronica heeft alle ellende veroorzaakt. Deze luxe bus is niet geschikt voor de stoffige wegen van Namibië en Botswana. Na het shoppen gaan we bij onze rondavel in het zonnetje lezen.
na69.JPG-for-web-largeOmdat mijn ogen zwaar worden ga ik op bed liggen. José volgt snel. We zetten de wekker op 14.15 uur en gaan een uurtje pitten. Als we om half 3 bij de aanlegsteiger aankomen, staat een deel van onze groep bij Aldo en een T-shirt verkoper. We stellen gezamenlijk het ontwerp van het T-shirt samen. Voorkant: klein buffel + Afrika 2006. Achterkant: Cape Town to Livingstone + route in olifant.
na70.JPG-for-web-largeWe bestellen een kaki met de big five op de mouw en een safari groen met de vlaggen op de mouw. (20 $ per stuk).
We stappen op de “Chobe belle” waar zo’n 30 personen op kunnen. We hebben een mooie plek vooraan. De boot vaart de Linyanti rivier stroom afwaarts af. Deze rivier mondt uit in de Zambesi. Al snel zien we de eerste dieren. Een grote uil op een paal, visarenden, impala’s.
na71.JPG-for-web-largeWe varen naar een plek waar olifanten eten en buffels grazen. We varen verder en zien langs de kant kudu’s, bavianen, krokodillen, ooievaars en nog meer olifanten. We varen verder stroomafwaart en komen bij een pool met heel veel nijlpaarden. Prachtige beesten met een hele grote bek. We varen terug en de zon begint al onder te gaan. We zien alle beesten nog een keer en kijken wederom onze ogen uit. Wat een pracht park!!
na72.JPG-for-web-largePlotseling is er hilariteit aan boord. Hans springt van zijn stoel, over Yasmin heen en op het dek spartelt een vis van zo’n 40 centimeter. Een stoer medepassagier weet uiteindelijk de kanjer te vangen en gooit hem terug in de rivier. Iets over zes zijn we terug bij onze lodge. We zoeken de bar op waar we samen met Aldo van een drankje en de ondergaande zon genieten.
na73.JPG-for-web-large

Dan brengen we de spullen naar de lodge en trekken we warme kleren aan. We zijn op tijd bij het buffet want anders is alles op. We bestellen weer een droge witte Weemoed wijn (55 Pula) en scheppen een heerlijk bord op. Het eten en de wijn zijn voortreffelijk. Het is hier niet een vijf sterren hotel. We roken bij de bar nog een sigaar en gaan vervolgens op onze veranda zitten. We genieten van de geluiden van de hippo’s en andere dieren.

na156.JPG-for-web-largeTegen 22.00 uur zoeken we ons bed op. Het is flink afgekoeld en een stuk kouder dan gisteravond.

Wat was dit een geweldige dag. Tot nu toe het hoogtepunt van deze vakantie.

2 augustus 2006 Chobe NP
Getagd op: