Om kwart voor 6 loopt de wekker af. We zijn al wakker, want Aldo heeft zijn bus al gestart. Dat ding staat pal onder ons kamerraam. We pakken de tassen, drinken een kop thee ( toch makkelijk zo’n waterkoker op de kamer ) en checken uit ( 91 Rand ) .
na016Het is 7.40 uur als we Lambertsbaai verlaten. Het weer klaart snel op, maar in de bergen is het mistig. We rijden een stuk terug over de R364 richting N7. op de splitsing nemen we de route naar Van Rhijnsdorp, waar we om half 10 stoppen voor een kop koffie. Een uur later gaan we verder. Op naar Springbok voor de lunch. Hier komen we om 13.45 aan. We lunchen lekker ouderwets bij Wimpy voor 90 Rand en vertrekken niet zoals gepland om half 3, maar een dik uur later. Intussen zijn de picknick-inkopen wel gedaan. Omdat Aldo een stevige roker is, hebben we ieder uur een smoke stop. Het landschap waar we doorheen rijden is prachtig. Oranje, blauwe, gele bloemen sieren de kaarsrechte weg, inclusief een strak blauwe lucht en de heuvels.
na112.JPG-for-webOm kwart over 5 bereiken we de grens met Namibië. Eerst gaan we door de Zuid – Afrikaanse douane en dan weer de bus in. Aldo rijdt langzaam over de brug over de Oranjerivier. Zo kunnen we foto’s maken van niemandsland. Dan moeten we door de Namibische douane. Natuurlijk weer een formulier invullen voordat we de stempels krijgen in ons paspoort. Het is 6 uur als we Namibië binnenrijden. We zetten de klok een uur terug en vervolgen de D212, een stoffige weg. De zonsondergang is geweldig. De lucht staat in brand. Even wennen dat het hier een uur vroeger is, want nu is het om half 6 donker.
na107Tegen half 7 arriveren we bij Norotshama River Resort. We krijgen de sleutel van chalet 9. Een prachtige grote ruimte met een tweepersoons bed en nog twee eenpersoons bedden. Ook is er een hele keukenhoek ingericht met magnetron, koelkast, servies, potten, pannen en bestek. Een compleet appartement dus. Omdat de bagage met de pick-up bij de huisjes afgezet wordt, drinken we eerst maar een pilsje en een wijntje. De lodge ligt aan de Oranjerivier en de veranda ziet er heel romantisch uit. Jammer dat het stikdonker is. Dan gaan we douchen. Dat hebben we na een excursie van 12 uur wel verdiend. Om half 8 is het tijd voor het buffet: Potje Kos.
na017.JPG-for-web

We eten buiten op de veranda en het smaakt heerlijk. De aardappelpuree, de bloemkool en het stoofvlees zijn erg smakelijk. En dat voor maar 80 Rand p.p. binnen zit een ploeg van OAD. Bertus, de Zuid-Afrikaanse reisleider van deze groep, daagt beide groepen uit. We ontmoeten elkaar nog een keer in Sossusvlei en in Etosha. Daar moeten we als groep in koor een Zuid-Afrikaans liedje zingen. Voorpret hebben we genoeg.

Om half 9 rekenen we bij de receptie af, inclusief het ontbijt van morgenochtend. Het is hier niet duur. Een wijntje kost maar 7 en een pilsje 8 Rand. We gaan vroeg slapen. Dat heeft 2 redenen: omdat het nodig is, en er is hier dus echt helemaal niks te doen. Als om 9 uur het licht uitgaat, zijn we snel vertrokken. We kunnen een flinke ruk maken.

18 juli 2006 Lambertsbaai – Oranjerivier
Getagd op: