We staan om 7 uur bij de receptie, klaar voor vertrek. Omdat Elline niet lekker is, belt Astrid een arts. Dit levert anderhalf uur vertraging op. Irma neemt ook nog een kort consult, en om half 9 beweegt de bus zich door de drukke straten van Varanasi. Als we Varanasi verlaten, verandert het landschap snel. We rijden door een vlakke groene omgeving en passeren kleine dorpjes, waar de kinderen ons zwaaiend begroeten.
inne-165.JPG-for-web
Om 10 over 10 zitten we plotseling vast in een file. Oorzaak: de spoorboom is dicht en het wachten is op de trein. Dit duurt drie kwartier. De Indiase bevolking bekijkt ons eens goed. Vooral de mannen staan onbeschaamd te kijken. Om 5 over 11 kunnen we de reis voortzetten. Een uur later stoppen we voor een lunchpauze voor de chauffeur en zijn bijrijder. De vieze tent heeft alleen maar Indiase thee en daar passen wij voor. De lokale bevolking, alleen mannen dus, verzamelt zich om ons heen. Wij zijn voor hen een attractie.
inne-166.JPG-for-webWe kunnen wel een paar leuke en mooie foto’s maken. Na een half uur gaan we weer verder. Het landschap verandert en de rijstvelden met waterbuffels, olifanten en kraanvogels zijn prachtig. Tegen 18.00 uur komen we bij Hotel Royal Retreat aan. Een oud koloniaal paleisje. Het ligt achteraf, midden in een grote tuin. We krijgen kamer 101, een joekel van een balzaal, met antieke meubels en een piepklein hoog tweepersoons bed. De helikopter aan het plafond doet zijn best, maar geeft amper verkoeling.
inne-079Daarom ploffen we maar meteen op het terras en drinken een koud pilsje. Het uitzicht op de tuin en de zonsondergang zijn werkelijk schitterend. Om half 8 schuiven we aan voor het buffet van 270 roepies p.p. Het soepje en de pudding zijn heerlijk. De gerechten uit de zes potten vind ik maar matig. In no time zit het diner er op.
inne-164We kletsen nog wat en om 9 uur zoeken we ons ledikant op. We zijn best moe. Morgen hebben weer een flinke reisdag voor de boeg, we gaan naar Nepal. Dit is onze laatste nacht in India. India, een land met zoveel tegenstellingen.

27 juli 2005 Varanassi – Shivpatinagar
Getagd op: