We staan om kwart over 7 op, want om 8 uur vertrekt de bus voor een redelijk lange reisdag.we drinken thee, kopen een fles water ( 92 rp ) en halen onze spullen in de kamer op. Even over 8 vertrekt de bus. We worden uitgezwaaid door onze taximannen. We rijden dwars door de Pink City en met weemoed verlaten we de stad. Al snel verandert het landschap. Prachtig groene weiden en rijstvelden, waarop de lokale bevolking aan het werken is. De gehuchtjes die we passeren zijn heel leuk. De kinderen zwaaien naar ons.
inne-126.JPG-for-webNa ruim twee uur rijden hebben we een koffiestop. We nemen allebei een kop koffie ( 60 rp ) . dan weer snel verder. Nou ja, snel. De weg lijkt snel, maar als een zeilboot met tegenwind laveert de bus tussen de kuilen door. Ik denk dat we gemiddeld 30 km per uur halen. Om 12.30 uur komen we bij het Kaledeo National Park aan. Met z’n elven gaan we per fietsriksja het park in ( 200 roepies p.p. ).
inne-050.JPG-for-webNa 10 minuten fietsen bereiken we de ingang. We betalen 200 rp entree p.p. en onze , met blauwe tulband getooide chauffeur, vertelt onderweg over de impala’s, ooievaars en de slang en halsvogels. Het park is prachtig en plotseling komen we bij de broedplaats van een groot aantal vogels. Hele bomen zitten helemaal vol nesten. Talloze vogels komen aanvliegen met nestmateriaal. Het is een geweldig gezicht. Op de terugweg trapt Astrid de riksja, maar als ze bij een drempel komt ( ja die hebben ze ook volop in India ), rijdt ze de berm in. Geen gevolgen, wel hilarisch. We pikken onze lunchpakketten op. We betalen 165 roepies voor 3 sandwiches met kaas en 4 hardgekookte eieren.
inne-053De lunch eten we in de bus op. Om 13.45 uur vertrekken we richting Fatihpur Sikra, waar we om kwart voor 3 aankomen. Eerst naar de openlucht moskee. Hier worden we opgewacht door wel zeer opdringerige verkopers. Ze plukken en trekken en blijven aanhouden. Een agressief stelletje. José en Daniëlle kopen allebei een enkelbandje. Ze denken van het gezeur af te zijn, maar die kerels gaan gewoon door. Astrid krijgt het aan de stok met een agressieve moslim. Waarschijnlijk omdat ze als gids werd aangezien i.p.v. toerist. Hier zijn we snel weg. We kopen tickets ( 260 rp p.p.) voor de oude Pur (= stad ). Het is bloedheet, dik 40 graden en we zoeken zoveel mogelijk schaduw op. Schaduw-hoppen.|IndiaNepal_0350
Na zo’n 3 kwartier hebben we het wel gezien en om 16.15 vertrekt de bus voor de laatste etappe. Na een uur bereiken we Hotel Amber. We droppen de bagage op kamer 406 en drinken in de bar allebei een heerlijk “ijsvogeltje”. ( The king of good times ) De barman, die we Isaac noemen, want hij lijkt op Isaac van de Love  Boat, is een gezellige kerel. Om 18.15 gaan we douchen en de was sorteren, want om 7 uur is het verzamelen voor het diner.
inne-130Voor 50 roepies per bromriksja ( retour !! ) worden we naar Zorba de Buddha gebracht. Volgens Astrid gaan we de lekkerste maaltijd van de vakantie nuttigen. Binnen 10 minuten zijn we op de plaats van bestemming. We lopen naar de 1ste verdieping en komen in een steriele kamer terecht. Op het menu staan alleen vegetarische gerechten. Het is een restaurant waar de gezondheid hoogtij viert. Tot onze grote verbazing hebben ze géén bier en géén cola. Dan maar aan de soda met limoen. We bestellen allebei een chiew nuts. Noodles, gebakken in sojasaus, met cashewnoten.
IndiaNepal_0384De smaak is goed, maar de noten ver te zoeken en het eten is lauw. Voor ons een tent om NOOIT meer terug te komen. Wat een ballentent ! we nemen snel de riksja terug naar het hotel. Als we daar bijna zijn, zijn we getuigen van een frontale botsing. Wat een klap. Wij gaan naar de bar. We bestellen een lekker Kingfisherbiertje. Het is druk in de bar, en als de rest van de groep komt, puilt de bar uit. We kletsen gezellig en pas om half 12 gaan we ons bed opzoeken, morgen mogen we uitslapen. JIPPEE !!!!

20 juli 2005 Jaipur – Agra
Getagd op: