O, wat was het koud vannacht. Als opwarmertje hadden we gewoon ochtendgymnastiek nodig. Om 8 uur zitten we aan het ontbijt. Uitgebreid en erg smakelijk.
Dan is het 9 uur en gaan we extra warm aangekleed op pad voor de whale watching met Ocean Safaris. Intussen is het ook nog gaan regenen. Dat kan de pret niet drukken en met een extra regenjas en zwemvest gaan we per jeep naar het strand.
za-120.JPG-for-web-normalVan de auto in de boot en van Judy krijgen we instructies. Tassen onderin en handen aan de stangen.
We worden vol gas het water ingeduwd. Meteen knalde een grote golf over ons heen en we waren drijfnat. Schipper David, gaat er flink tegenaan. De deining is best heftig, maar we voelden totaal geen angst. Het was juist hartstikke leuk. Net de kermis.
za-121.JPG-for-web-normalNa zo’n 20 minuten draait de wind en wordt de golfslag erg pittig. De grote baas besluit dat we terug moeten. De zee is te ruw. Jammer, maar helaas. We hotsen, botsen weer naar de startplek. De landing was ook zeer speciaal. Met een rotgang scheuren we richting strand, waar de boot zich vast laat lopen in het zand. Jeep in het water, overstappen en terug naar het kantoor. Kleumend en doornat krijgen we daar koffie. Louis komt ons ophalen, zodat we droge broeken aan kunnen. In het winkeltje kochten we voor allebei een mooie muts à R70.
za-122.JPG-for-web-normalWe kregen 10 minuten om om te kleden en toen reden we terug naar Plettenberg. De flamingo’s zaten er nog. Geen fotostop. In Plett zelf gaan we eerst op zoek naar een koffietent. Samen met Bob, Free Willy, Mieke en Mario nuttigen we koffie, thee, chocomel, sandwiches en pannenkoeken. Dan wordt het tijd voor een strandwandeling.
za-123.JPG-for-web-normalDe zee is prachtig blauw met volop schuimkoppen tot heel in de verte. We kuieren op ons gemak en via een bospad komen we aan de andere kant van de rots uit. Strand, schelpen en een bar. Precies de goede combinatie. Bier, Irish coffee en een ongelooflijk mooi uitzicht. Net voor we weggaan zien we een paar kolibri’s en een otter. Dat beest is te snel voor de foto.
Samen wandelen we door het bos en over het strand terug.
za-124.JPG-for-web-normal

We ontdekken Moby Dick. Daar willen we vanavond eten!. De kaart ziet er erg goed uit. Dan komt de klim naar boven. Shit wat een eind. Via de bookshop en een WC belanden we in een café waar een deel van de groep zit. Bier, wijn en om 15.30 uur terug. Straks gaan we om 18.45 uur met z’n allen naar Plettenberg voor het diner.
za-125.JPG-for-web-normal
Louis zet ons, samen met Mieke, Mario, Rob en Wilfried, beneden bij Moby Dick af. De ontvangst is warm, maar binnen is het koud. Flesje Pinot Gris, kippen/groenten soep en visvoorgerecht. Hoofdgerecht steak (taai) pepersaus (niet lekker) en in plaats van tunasteak, kingklip fish (was erg lekker). Bij de open haard drinken we met z’n allen een kaluah koffie.
za-127.JPG-for-web-normal
Na 220 rand te hebben afgerekend worden we tegen 22.00 uur weer beneden opgehaald. Terug in Wadrift is de was klaar (R53,50). We rekenen alles af: R303,50 voor 2 x ontbijt en het potje kos, en gaan naar ons ijskoud huisje.
De bar is dicht en die ouwe zat bij de ontvang lekker voor de open haard.
za-126.JPG-for-web-normalWeer een steenkoude nacht voor de boeg. Brr, om 23.00 uur gaat het licht uit in de diepvries.

30 juli 2002 Plettenberg Bay
Getagd op: