Onze laatste volle vakantiedag in Azië. Die dag beginnen we heerlijk met uitslapen. Vandaag hoeft niks en mag alles. Om 9.15 uur verlaten we het Angkor Star hotel op zoek naar een lekker ontbijt. We komen terecht bij de Australiër op het balkon. Twee omeletten en twee potjes thee moeten onze start worden. Het breakfast schuift er wel in en we bestellen nog een extra potje thee. Ontspannen besteden we onze ochtend.
vcw-167We vervolgen met een bezoek aan de markt. Het eerste deel met vis en vlees stinkt enorm. Bij een tent met shirtjes vinden we een T shirt met Khmer alfabet. De kleur bevalt me niet. De overbuurvrouw gaat op zoek naar een XL. Het wachten duurt behoorlijk, maar ze komt terug met een goede maat. Ook nog een zijden sjaaltje uitgezocht. Madam vroeg $9. Da’s te gek. We willen maar 5 dollar betalen.
vcw-172.JPG-for-web-normal

Na veel wikken, wegen en weglopen lukt het ons toch voor $5 de hele handel te bemachtigen. Koffietijd bij ’the red piano’. Een heerlijke bak koffie voor $2 samen.
Op weg naar het hotel gaan we een ruim opgezette markthal binnen. Iedereen roept je daar binnen. Bij een aardige jongen, die alles van Nederlandse voetballers in het buitenland weet, kopen we een mooie zittende boeddha voor $10. Die is voor op het tafeltje naast Claus. Om half 1 zijn we bij de benzinepomp voor de voordelige drank. Dat drinken we op de kamer. Phons zoekt allerlei kaartjes, folders en bonnetjes uit terwijl ik naar National Geografic kijk. Het is hier eigenlijk wel lekker en rustig, ook voor mijn buik die steeds krampt. Rond 4 uur gaan we bij de pomp de voorraad weer aanvullen.
vcw-171.JPG-for-web-normalLuieren en sporten maakt dorstig. De hele middag hangen we op onze kamer, zonder spijt. Gewoon lekker aanlummelen, de tassen inpakken, reiskleding klaarleggen en rugzakken ordenen. Om 7 uur gaan we met de hele groep naar Indochine voor ons laatste avondmaal. We bestellen bier, wijn, garnalen en een tonijnsalade. Net als gisteren was het weer prima. Paulien krijgt een dollartip van de groep en na het afrekenen gaan we met z’n allen naar The dead fish tower.
dedafish.jpg-for-web

Wat is dat een leuke sfeervolle tent. Daar drinken we nog wat en kopen voor allebei een leuk shirt à  $3 en een tasje van  $1. Om kwart voor twaalf gaan we naar het hotel. Het regent pijpestelen. We ploffen in bed, morgen weer lekker naar huis. De tassen staan al klaar. De buik krampt heftig en echt rustig lig ik niet, maar uitrusten is ook okay.

18 augustus 2003 Siem Reap
Getagd op: