Om acht uur verstoort ijzeren Rinus onze nachtrust. José pakt de tassen in en om negen uur zitten we aan de overkant van het hotel aan het ontbijt. José een pancake met bananen en ik een roerei + 2 thee (22¥). Om tien uur vertrekken we met 2 busjes naar Xizhou.
We reizen door een prachtig groen berglandschap en we pauzeren regelmatig.

De varkensmarkt is zeer bijzonder en we maken mooie foto’s. Het is prachtig weer. Het laatste stuk (40 km) rijden we met een lekke band. Het tempo is eruit en om half drie komen we bij het Xizhou hotel aan. Volgens Baobab een eenvoudige accommodatie maar we zijn bij Djoser erger gewend.

Met z’n allen naar de markt voor de lunch. Uiteindelijk vinden we een restaurant.
Het ziet er zeer eenvoudig uit. Herman en ik bestellen een lekker koud biertje (pizjau leng), We worden bestormd door de locale bevolking die prullaria wil slijten. Elly is aan het onderhandelen voor een schildpad stelletje.

José wil er ook een en voor 40 ¥ is de buit binnen. 20 ¥ per stuk. De rest van de groep schuift bij ons aan en we bestellen, nadat eerst de keuken geïnspecteerd was, eten. Het smaakt verrukkelijk en de hongerige magen worden gevuld. Voor 34 ¥ (ƒ 4,--) hebben we 2 maaltijden, 2 biertjes van 640 ml, 1 cola en 1 water genuttigd.

Azië is veel goedkoper dan Latijns Amerika. We maken met Elly en majoor Kees een wandeling door het mooie, authentieke Xizhou. Een prachtig dorp.
Ik maak een paar schitterende foto’s. Elly koopt alles wat los en vast zit.

Rond half vijf zetten we de stoelen op ons terras om onder het genot van een peuk en een kopje Nescafé te lezen en dit verhaaltje te schrijven. Dit is pas vakantie! Omdat er van zeven tot acht uur maar warm water is, springen we om zeven uur onder de douche. Om acht uur verzamelen we voor het diner in het hotel.

14 juli 2001 Lijiang – Xizhou
Getagd op: