6 en 7 juli 2001 Amsterdam - Yangshuo

chinarouteOm kwart over drie stappen we als echte backpackers richting bushalte. De kisten aan en de rugzakken op. We hebben echt bekijks.  De bus is keurig op tijd en om tien voor drie uur lopen we op het station. 16.02 vertrekt de trein naar Schiphol. Een overstap in Rotterdam en dan begint de vertraging. José zit op hete kolen. Klokslag zes uur komen we bij gate 23 aan. De Baobab knul staat keurig klaar. Het grootste deel van de groep is aan het inchecken. Nadat we de tassen kwijt zijn, snel door de douane en 100 tuitknakjes gekocht. Dan naar de Heineken bar voor een wit biertje en een halve liter Heineken. Het is heet (30 °C) en we hebben dorst gekregen. Tot onze verrassing zijn we onze reisleider Kees Verkooijen bij het inchecken tegengekomen. Aardige kerel, sjofeltjes gekleed.
Onze boarding passes zijn gedateerd op het jaar 2000!!
Om 20.30 uur kiezen we het luchtruim richting verre oosten. Na ongeveer een uurtje maak ik kennis met het Chinese bier (TsingTao). Jammer dat het niet echt koud is. De verzorging bij Chinese Southern Airlines is voortreffelijk! De warme maaltijd (kip) fietst er wel in. Met een volle buik kost het weinig moeite om een tukje te doen. Het is flink afgekoeld in het vliegtuig dus ik rol me in het dekentje. Ik slaap beter dan José die haar ‘benen niet kwijt’ kan.

Na 9 uur en 8800 km verder landen we in de hoofdstad van de volksrepubliek China. Met een bus worden we naar de douane gebracht. Omdat we een transit hebben splitsen we en maken we kennis met de groepsgenoten. Gemengde gevoelens. Met Kruimeltje en de Mummy krijgen we nog heel wat te stellen. Het is half twaalf uur local time. Om half twee zitten we weer in dezelfde Boeing 777. We vliegen in 2 uur en 40 minuten naar Gangszhou (1900 km). Weer een uurtje een uiltje geknapt. Het vliegveld van Gangszhou is erg druk. We drinken een koud pilsje en roken een peuk.


De tussenstop is een mooie gelegenheid om 2000 ¥ (Yuan) te pinnen. Om half acht vertrekt de airbus 320 naar Guilin. Een vlucht van 45 minuten (CZ3303). Betty Boop geeft in het Chinees de safety instructions (cartoon). Om tien voor negen stappen we in twee busjes richting Yangshuo. Na 2 noodstops arriveren we om half elf uur in het drukke en leuke plaatsje. Lisa staat ons op te wachten en we schuiven met z’n allen aan een lange tafel. De drank is van Baobab en het lokale bier smaakt prima. Een deel van de wereldreizigers wil nog eten en José laat de stokjes het werk doen. Iedereen is verbaasd hoe zij zonder enige moeite de lekkernij naar binnen werkt. We drinken en kletsen gezellig. De groep valt mee! Om 1 uur zoeken we onze kamer (302) op. De airco werkt op volle toeren. Het is ijskoud in de kamer. Buiten regent het pijpenstelen. Diep onder de dekens vallen we in slaap.

Amsterdam – Yangshuo
Getagd op: