31 juli 2000 San Isidro - San José

Om 06.45 loopt de wekker af en om 07.00 uur zitten we aan het ontbijt. Dos desayunos americanos. Om 08.00 uur maken we een aantal groepsfoto’s en vertrekken we voor onze laatste etappe. Na 2 uur bussen stoppen we voor een koffie/bier stop. Vanochtend was het prachtig weer, maar dat kan snel omslaan. Het regent pijpenstelen en het is koud in het wegrestaurantje.
crp-031Onderweg stoppen we bij een souvenirtentje om schildpadden te kopen. We zien bedevaartgangers naar Cartago. Hier aangekomen stoppen we en bezichtigen we het einddoel van de pelgrimstocht: de kathedraal. In het middenpad kruipen de bedevaartgangers naar het altaar. Uit respect een foto zonder flits genomen. Ik ben benieuwd of deze gelukt is. Verzamelen en weer bussen. We komen in San José aan en het van Maarten geleende boek lees ik uit voordat we bij hotel Europa arriveren.
cr-077.jpeg-for-web-normal
Iets na 13.00 uur kwakken we de bagage op de kamer en snellen we naar Mc Donald’s voor de lunch. We hebben honger. We slenteren in de regen door San José, een troosteloze hoofdstad van een prachtig land. Nog een souvenir gekocht voor op de plee (ossenkar) en in ons favoriete restaurant 2 Imperial gedronken. Lekker douchen en de tassen prepareren voor de terugtocht. Om 18.45 uur verzamelen voor ons laatste avondmaal in Costa Rica.

cr-078.jpeg-for-web-normal
De familie Achterop gaat niet mee met het afscheidsdiner. Fokker heeft ’s-Middags een aanvaring met Marcia gehad. Het is een flinke wandeling naar het restaurant. Een tip van Enrique. Het eten is veel, goed en duur. Het overlevingspakket dat we voor Maarten ingezameld hebben wordt afgegeven. Ook wordt de fooi overhandigd. Al met al een gezellige afsluiting van een prima vakantie.

San Isidro – San José
Getagd op: