24 juli 2000 Tortuguero - Cahuita

Om 06.30 uur worden we door brulapen gewekt. Wat kunnen die beesten te keer gaan. Het regent dat het giet. Iets over 7 schuiven we aan voor het ontbijt. Vervolgens bij de receptie afgerekend. Dat was even slikken! Om 09.00 uur vertrekt de boot in de stromende regen.
cr-048.jpeg-for-web-normalNa een klein uurtje varen leggen we aan voor een koffiestop. Het is inmiddels opgeklaard. Na een kwartier weer snel verder want Enrique wacht op ons. Om 11.00 uur is de boottocht voorbij. De in vuilniszakken ingepakte tassen worden met teamwork uit de boot gehaald en doorgegeven naar het hoogste punt. Henk is opzichter! Terwijl Enrique het zeil over de tassen doet, bezoeken wij een bananenplantage van Del Monte. De bananen worden rauw (groen) verwerkt. Het betere lopende band en handwerk. Om 12.00 uur vertrekken we richting Limón. Hier komen we om 13.15 uur aan.
cr-049.jpeg-for-web-largeMaarten waarschuwt ons voor de criminaliteit in deze stad. Een hamburguesa del casa en een Imperial fietsen er wel in. Om 14.45 uur is de groep weer verzameld en rijden we naar onze eindbestemming van deze dag. Cahuita ligt 43 kilometer ten zuiden van Limón.
De wegen in Costa Rica zijn slecht en daarom arriveren we pas om 15.45 uur in het reggae dorpje. De kamers van Cabina Arrecife worden verdeeld. Wij slapen in kamer 3. Even de boel verkend en José heeft op het strand al een paar prachtige schelpen gevonden.
cr-050.jpeg-for-web-normalDe cabinas liggen pal aan zee. Vanaf het  terrasje kijk je zo op de Caribische zee. De hangmatten worden uitgetest. Ik heb weer dorst en drink samen met Jan en Carla een pilsje. Enrique is even camarero. Als  snel schuift José bij met een flesje water. We kletsen lekker en om 17.30 uur gaan we schrijven en douchen. Er barst weer een tropische regenbui los. Tot op heden regent het op de juiste momenten.
cr-051.jpeg-for-web-normal

We gaan, op advies van Maarten, met Wim en Marcel bij Typico Cahuita eten. José neemt caramboles a ajo en  ik bifstek con cebollas. José smult maar mijn biefstuk is taai en niet goed genoeg voor een hond. Had ik maar vis genomen! Het was maar goed dat José een ensalade atún besteld had.
cahuita.jpg-for-web-normalWe zitten in Caribische sferen en op de reggae muziek klinkt op de achtergrond. Wim geeft mij Spaanse les. De regels voor de uitspraak en wat woordjes. We kletsen nog wat na en rond 22.00 uur vallen we moe op bed. De gekko op de kamer heeft ons nauwlettend in de gaten gehouden.

Tortuguero – Cahuita
Getagd op: