16 juli 2000 Monteverde NP

06.00 uur wake up call. Het regent dat het giet! Om 06.15 uur bij Stellas een ontbijtje gegeten. Eggs with toast + koffie. Om 07.00 uur vertrok onze bus naar het “Monteverde Cloud Forest Preserve” ($8,5) Om 07.45 uur begonnen we in de stromende regen aan de prachtige wandeling. De poncho’s doen goed dienst en we stelen de show.
cr-012.jpeg-for-web-normal

We lopen met Jan, Carla, Wim en Marcel de sendero Rio. Bij de splitsing lopen we door naar de waterval. Prachtig! Terug op de sendero Rio komen we de youngsters en Jan en Wilma tegen. De paden zijn met boomstammen en wafeltegels aangelegd. Vervolgens nemen we de sendero Chomogo en verlaten het aangelegde, gecultiveerde, pad. Door de blubber klimmen we flink. Geen quetzals of andere dieren. Een paar mooie bloemen maar geen orchideeën. Jammer!
crp-006We zijn drijfnat van het zweet en de regen, maar we zijn er inmiddels aan gewend. We nemen de sendero Puente en lopen over een 100 meter lange hangbrug over de toppen van het nevelwoud. Om 10.15 uur bereiken we zeiknat het eindpunt. Hopelijk zijn de foto’s gelukt. De bus komt pas om 12.00 uur. Het is koud dus we besluiten naar El Bosque te lopen. Na 40 minuten komen we, ik met een pijnlijke knie, bij de cabinas aan.
crp-007.jpg-for-web

Na een koffie + Imperial + bord spaghetti met tomaat en ham gaan we om 13.30 uur met z’n allen naar de arial train ($12). Het is gelukkig inmiddels droog. Een gondeltje trekt je over een monorail door het nevelwoud. Een prachtige tocht van bijna 1,5 uur waarin we vlinders en een prachtige witte vogel met rode kop gezien hebben. Helaas missen we de toekans die anderen wel gezien hebben. Om 16.15 uur zijn we weer terug bij de cabinas. Zoals altijd dorstig. Dus gaan we in de hotelbar een biertje drinken. José bestelt 2 pilsje en we krijgen twee flesjes PILSEN. Maarten schuift bij ons aan. We kletsen gezellig en Jan en Carla komen er ook bij. Het bier, weer Imperial, smaakt prima. Etenstijd dus de tafelgenoten bestellen hun maaltijd (José een pizza).

Ik blijf nog even aan het infuus liggen. De sfeer zit er goed in maar om 21.30 uur gaan we naar cabina 17. Morgen om 05.30 uur op want om 06.40 vertrekt de wandeling met de gids. Tassen + rugzakken worden ingepakt en om 22.00 uur zeggen we elkaar met een pijnlijke knie welterusten.

Monteverde NP
Getagd op: