15 juli 2000 Quepos - Monteverde

Om 06.30 uur werden we door onze elektronische klok gewekt. José heeft de tassen ingepakt en om 07.15 uur zaten we al bij Nahomi voor het ontbijt. Uiteindelijk streek de hele groep hier neer. Het weer was prachtig en om 08.30 uur vertrokken we richting nevelwouden. cr-008.jpeg-for-web-normal

Eerst nog even langs de bakker om plekbrooikes en water in te slaan. 11.00 uur, onze eerste stop bij een prachtig meer met terras. De natuur werd steeds mooier. Onderweg nog een kudde koeien en apen tegen gekomen. De laatste 40 kilometer ging over een bijna onbegaanbare weg.
cr-009.jpeg-for-web-normalHierover deden we 2 uur. Halverwege een stop bij een leuk tentje dat aan een riviertje met een waterval ligt. Het laatste uur hobbelden we door de mooie bergen naar Santa Helena in Monteverde. In de locale supermarkt de kaarten gekocht en rond 16.00 uur kregen we sleutel 17 van Cabinas el Bosque.
cr-011.jpeg-for-web-normal

Even de buurt verkent en in het dichtstbijzijnde café een Imperial en een zumo de melon gedronken. Wat een leuk, sjiek tentje. Op de terugweg kwamen we de youngsters tegen. Erik had al een prachtige toekan gefilmd. Dat belooft wat voor morgen. Lekker gedoucht en de kaarten geschreven. Vervolgens voor onze cabina naar de vogelgeluiden geluisterd.
cr-010.jpeg-for-web-largeMet de bus naar een restaurantje. Heel de ploeg aanwezig. José een entrecote champignonsaus en ik een entrecote met peper. Geen saus, geen peper. Teruggestuurd! De cote kwam warmer terug met peperkorrels.

Droog en geen frites. Dit keer gezamenlijk afgerekend. In de hotelbar met een man of 13 nog een afzakkertje genomen. Om 22.00 uur sluit de bar. Dus nog een Imperial meegnomen naar de cabina. De rugzakken voor morgen gepakt. Om 22.30 uur: oogjes dicht en snaveltjes toe.

Quepos – Monteverde
Getagd op: