13 juli 2000 San José - Quepos

Om 07.45 uur op weg naar het bakkerijtje dat Maarten aanbevolen had. Niks dus. Dan maar naar het tentje waar we gisterenavond een pilsje hebben gedronken. Een croissant met ham/kaas besteld. Toen we zagen dat ze ook continental breakfast (ham, kaas, eieren, fruit en koffie) hadden de bestelling veranderd;.
cr-001.jpeg-for-web-normal

1200 colones dus flink aan de prijs maar het smaakte prima. De Avenida Central afgelopen naar het Theatre Nacional.
Niet echt indrukwekkend. Op het ”paloma” plein, waar kinderen duiven probeerden te vangen de sfeer van San José opgesnuifd.
Toen aan onze stadswandeling van vijf minuten begonnen. San José is niet onze stad.
sanjose.jpg-for-webDus op het enige terras van de hoofdstad neergeploft en twee overheerlijke cappuccino’s op. Mijn tuitknakje trok de aandacht van de Tico’s maar ook van een Yankee. Om 10.00 uur terug naar het hotel om de bagage naar beneden te brengen.
cr-002.jpeg-for-web-normal

Bij Mundo Miel twee broodjes en twee flesjes water ingeslagen (lunch!). Na enig oponthoud vertrok onze bus om 13.00 uur richting Quepos. Al snel veranderde het stadsbeeld in prachtige heuvels en bergen. Om 15.00 uur een drankstop en op de brug naar kaaimannen gekeken. De binoculairs zijn goed van pas gekomen, om het eerste wild te spotten. Reigers, koeien en een kolibrie gesignaleerd. Ook roofvogels, waarschijnlijk gieren!. Wat is het warm. Hup weer in de koude bus. Op weg naar Quepos gestopt voor enkele scenic views. We reden langs een groot palmbomenbos, aangelegd voor verwerking in een palmbomen fabriek. Het laatste stuk was dood.
cr-003.jpeg-for-web-largeEnrique onze chauffeur, stopt ook enkele keren voor, volgens Wim opgezette vogels: een cracra en een ooievaar. De weg werd steeds slechter en de bruggen zijn gemaakt van rails. Deze zijn afkomstig van de spoorlijn die na de laatste aardbeving van 1994 niet meer gebruikt kon worden.
cr-004.jpeg-for-web-normal

Om 17.45 uur arriveerden we in hotel Ceciliano. Volgens Maarten het slechtste hotel van de reis. We krijgen kamer 10. La douche no functiona! No agua! dan maar met koud water beneden ons opgefrist. 5 minuten later loopt het zweet weer uit ons lijf. Om 19.00 uur is het verzamelen voor het gezamenlijke diner bij de lokale Mexicaan: Dos Locos.

Bijna de hele tent was van Djoser. José bestcr-005.jpeg-for-web-normalelde een Red Snapper en ik een hamburguesa del casa. Een koude Imperial erbij en ze doen je niks.
Toen Maarten de rekening door 21 wilde delen even mijn assertiviteit getoond. Rekenen dus!
crp-002.jpg-for-webOm 21.45 uur splitste de groep zich op. Wij hebben bij restaurant Nahomi nog een afzakkertje genomen (Imperial + Coca Cola). Om 22.30 uur vielen we moe op bed. Ik viel snel in slaap om door de haan om 05.00 uur gewekt te worden. Even later deed het oei-oei vogeltje het haantjes gedrag volgen.

San José – Quepos
Getagd op: