12 juli 2000 - Amsterdam - San José


costaricarouteOm 08.15 uur ons huisje afgesloten en als twee backpakkers met twee weekendtassen (25,4 kg) naar de bushalte gewandeld. Om 08.28 uur in lijn 48 gestapt die ons keurig om 08.45 uur op het station dropte. Snel 2 enkeltjes Schiphol gekocht (2 x ƒ 30,50) en naar spoor 2 gewandeld waar, precies op tijd, om 09.02 de intercity naar Rotterdam vertrok. 09.48 aankomst op Rotterdam centraal, spoor 9, waar 13 minuten later de intercity naar Schiphol vertrok. Om 10.45 uur kwamen we volgens schema op het station “Schiphol” aan. Door de hal gewandeld, de trap naar boven genomen, alwaar we bijna bij Gate 22 aankwamen. Rumbold met zijn ‘oogstrelende’ groene fee stond al te wachten. ns.jpg-for-webEerst een sanitaire stop en al snel kwam Mark van Djoser de tickets uitdelen. Een eerste kennismaking met de helft van de groep en inchecken. Kloten! De verkeerde rij gekozen en bijna als laatste door de douane. 50 tuitknakjes gekocht en snel naar onze stamkroeg waar we een Heineken en een vino tinto genuttigd hebben. Toen snel naar Gate 7 voor de wel zeer uitgebreide security check. Om 10.34 uur koos de DC10 van Continental Airlines met vluchtnummer CO71 het luchtruim. Na 7,5 uur, een portie kip, biefstuk, Heineken, Budweiser, rode wijn, Courvoisier was Newark in zicht. Nog een half uur rondcirkelen voordat we vanwege de drukte konden landen. Op naar belt1, de reistassen opgehaald, door de douane, tassen op belt 2 afgegeven en met de bus naar Terminal C.
continental.gif-for-webEen half uur wachten en het boarden begon. Om 17.05 uur stapten we in de 737 van Continental. Deze zou om 17.30 uur vertrekken, maar het was druk, dus met een uur vertraging schoot vlucht CO779 het Amerikaanse luchtruim in. We vlogen over New York en hebben het prachtige vrijheidsbeeld gezien. Na 4,5 uur onder goede verzorging, winderig gedoezeld te hebben, landden we exact volgens schema in Costa Rica, San José. Uit het vliegtuig gekomen werden we opgewacht door een uitstekend Engels sprekende Tico. We kregen een sticker opgeplakt met “EXP TRP” erop. Toen in een lange ‘Efteling rij’ een uur geschuifeld naar de douane.
crp-001Buiten stond Maarten, onze reisleider, ons op te wachten en we werden naar de overkant van de weg gedirigeerd. Tassen op het dak en om 22.00 uur lokale tijd (het is 8 uur vroeger dan in Nederland), tuften de volgeladen bus naar het Europa Hotel (20 minuten). Om 22.45 uur de tassen op de kamer gepleurd, kisten uit en op naar de geldautomaat naast het hotel. 80000 colones gepind en om 23.15 met Maarten, Jet (reisleidster in spé),
costaricagroepJan, Carla, Gert Jan en Angelique in een kroegje om de hoek twee Imperials, het lokale bier (400 colones per fles) genuttigd. José is verstandig en drinkt Fanta. Om 01.15 uur lagen we uitgeteld in ons harde mandje. De biologische klok werkt want om 06.15 uur zit ik dit verslag al te schrijven. De reis was K met P en de eerste indruk is goed.

Amsterdam – San José
Getagd op: