Het is behoorlijk opgeklaard en we starten de dag rustig op onze veranda. Lekker lezen, internetten en ontbijten. Om half 11 rijden we naar Bardolino. We nemen de weg langs het Garda meer. Het is hier file rijden. Wat een drukte. Hoe zou het hier in juli/augustus zijn? Na 10 kilometer langzaam rijden bereiken we Bardolino.
Pescheira2016-0054 kleinWe willen de auto bij de plaatselijke Lidl parkeren, maar hier hebben ze een kleine parkeerplaats die vol is. Gelukkig is bij de buren nog een plaatsje vrij. We lopen een stukje langs de weg en bereiken dan via een paadje de langgerekte boulevard. Het is druk met voetgangers en fietsers. Bardolino is een lang smal plaatsje direct aan het meer. Het is vandaag markt, maar niet zoals we gehoopt hadden.
Pescheira2016-0055 kleinAlleen maar schoenen, kleding en snuisterijen. Niks van groenten of vis. Je kunt over de koppen lopen en we besluiten om een straat in te lopen met veel terrasjes. Dan belanden we in kleine leuke straatjes, met winkeltjes. In een zijstraatje vinden we een terras waar nog een tafel vrij is en we bestellen cappuccino en roken een peuk. Dan wandelen we terug richting auto, pikken nog een stuk markt mee en rijden dan terug naar Lazise.
Pescheira2016-0056 kleinHet plan is om bij de Lidl inkopen te doen en dan deze plaats te bezoeken. De Lidl ligt echter 2,2 km van het centrum af. Een kleine klote winkel waar we amper slagen. Het begint te miezeren en we besluiten om het bezoek aan Lazise uit te stellen en rijden naar de Familia supermarkt in Pescheire. Een grote, ruim winkel met heel veel keuze.
Pescheira2016-0060 kleinWe laden de winkelwagen vol en gaan terug naar de camping. Het regent inmiddels en we genieten op onze veranda van onze e-books, wijn en bier.
Vanavond is het bakplaten tijd. Jose heeft een heerlijke salade gemaakt en de kiphaasjes met sate saus en de hard gebakken panchetta smaken voortreffelijk.
Pescheira2016-0430 kleinNa het diner wandelen we langs de boulevard waar we genieten van een prachtige zonsondergang. We lopen de andere kant op waar de boulevard breed is. Hier flaneren veel campinggasten. We lopen ongeveer 5 kilometer en drinken dan voor onze caravan nog een biertje en wijn. Dan is het bedtijd.

9 juni 2016 Bardolino
Getagd op: