P1070050Jose zit om kwart over zeven al naar de vogeltjes te luisteren. Ik volg pas om half 9. Het is zwaar bewolkt en erg fris. Daarom ontbijten we in de bungalow. Om half 11 vertrekken we richting Hum, het kleinste stadje ter wereld. De route is prachtig, maar onderweg rijden we door een paar buitjes.

P1070052Het laatste stuk naar Hum is volgens de routeplanner een ‘ beperkt beschikbaar gebied’. Het is een smalle weg door kleine dorpjes. Als we in Hum aankomen moeten we 10 Kuna parkeergeld betalen. We krijgen hiervoor wel een mooie kaart die eventueel als ansichtkaart gebruikt kan worden. Onze bestemming is het prikbord op onze plee. Hum is niet groot maar wel erg apart. Kleine straatjes met mooie gebouwen en een prachtig uitzicht.

P1070060In een gallerie kopen we een T-shirt en een zakje met lavendel, ja ook voor op onze plee. Als laatste bezoeken we het kerkhof. Heel apart me allemaal foto’s van de overledenen op de graven. Dan rijden we naar Pazin. Eerst de smalle weg weer naar beneden. De fazant zit er nog en dan een stuk over een tolweg. Als we afslag Pazin nemen moeten we 1 Kuna betalen, maar deze wordt ons kwijtgescholden. We parkeren de auto bij de plaatselijke Lidl en wandelen naar de kerk.

P1070078Deze is dicht en we kunnen het interieur alleen via een glazen wand aanschouwen. Pazin, valt tegen en het fort kunnen we niet vinden. Op het terras van een pizzeria, drinken we een witte koffie en een pilsje. Het is goed dat er een flinke overkapping is, want het regent weer. Bij de Lidl doen we inkopen voor het avondeten.P1070070

Omdat het vlees niet naar onze zin is, moeten we nog een andere supermarkt aandoen. We rijden richting Porec en bij de Kaufland kopen we hamburgers, nog wat bier en een deurmat (1,5 euro). Het einde van de vakantie is in zicht en omdat de benzine in Kroatie goedkoop is (10,63 Kuna per liter = 1,42 euro), gooi ik de tank vol.

P1070071Ik betaal contant om van de contante Kuna’s ‘af te komen’. Op de camping is het tijd voor een cola, een biertje en een goed boek. We hebben genoten van de rit en van de kleinste stad ter wereld. Het weer in Umag is pracht: zon, blauwe lucht, maar frisjes (21 graden Celsius in de schaduw). De kalkoenburgers op de bakplaat zijn verrukkelijk. Samen met tomaat, ui, augurk, ijsbergsla en tomatenketchup is dit een heerlijke maaltijd. Wijntje erbij en ze doen ons niks. Na het diner spelen we nog een potje rummikub. Tja het wordt eentonig, maar de Kubkoning heeft weer gewonnen. Tegen tien uur gaan we slapen. Weer een hele dag buiten geweest, veel gezien en genoten.

25 september 2014 Hum, Pazin
Getagd op: