Als we op staan zien we dat de parasol van de bungalow naast ons de storm niet overleefd heeft. Op de bungalow tent tegenover ligt een flinke tak die van de boom is losgerukt.

P1060990Het goede nieuws is dat de lucht blauw is en dat de zon aan het opkomen is. We lezen en ontbijten en tegen 11 uur rijden we naar Rovinj. Het is dezelfde weg als naar Pula dus we betalen tol, dit keer 21 Kuna (2,8 euro) enkele reis. De auto parkeren we bij de Lidl. Hier is het gratis parkeren en is volop plaats. We nemen niet het risico dat we een half uur tevergeefs naar een parkeerplek moeten zoeken. Dan maar 1,8 kilometer naar het centrum wandelen.

P1070009Het is prachtig weer, 21 graden, blauwe lucht en volop zon. Het is een groot verschil of je in de zon of in de schaduw loopt. Lekker in het zonnetje heeft onze voorkeur. Na twintig minuten wandelen bereiken we het centrum van de havenstad Rovinj. We lopen door een winkelstraat, en Jose ziet door een poort water liggen. Hier is de binnenhaven van Rovinj met heel veel terrasjes. Dit ziet er geweldig uit. Op een terras drinken we een latte Macciato en een zwarte koffie.

P1070006Het is hier goed toeven. Dan wandelen we omhoog opzoek naar de kerk van Euphemia. Het blijkt dat we de verkeerde kant zijn opgelopen en we komen bij de haven uit. Hier hebben we een prachtig uitzicht over het stadje met de bekende kerktoren. We lopen langs de boten en de vissers en fotograferen erop los. De markt krijgt ook een bezoek van ons en dan lopen we door de oude stad richting de kerk. De kleuren van de gevels van de huizen, de straatjes en de sfeer bekoren ons.

P1070025Bij de kerk aangekomen hebben we een mooi uitzicht over de baai en de haven van Rovinj. Het bezoek van de kerk kost niks. We betalen wel 20 Kuna per persoon om de klokkentoren te beklimmen. Het is een enge trap, maar we komen zonder problemen boven. Het uitzicht is adembenemend.

P1070037We blijven wel een half uur boven en klauteren dan voorzichtig naar beneden. We bezichtigen de kerk en de sarcofaag van St. Euphemia. Dan lopen we door de oude stad naar beneden. In een galerij staan we op het punt een vaas te kopen. Uiteindelijk besluiten we bedenktijd te nemen en wandelen we naar de haven.

P1070043We lopen rond op zoek naar een restaurantje. Uiteindelijk komen we op het plein bij de ingang naar de oude stad uit. Jose bestelt een tagliatelle met zalm met een heerlijke saus en ik een hamburger met friet.

P1070046De tagliatelle is voortreffelijk, maar mijn hamburger is een beetje ‘sponzig’. Het restaurant ligt aan een drukke straat en het is heerlijk om mensen te kijken. Tegen half vier wandelen we terug naar de Lidl waar we nog een paar inkopen doen. De vaas hebben we toch maar niet gekocht. Dan rijden we de 65 kilometer terug naar de camping. Even bijkomen en dan heerlijk douchen. We hebben genoten van Rovinj, een echte aanrader.

23 september 2014 Rovinj
Getagd op: