P1060962Het heeft vannacht weer flink geregend, maar als we opstaan is het gelukkig droog. We ontbijten, doen de afwas, lezen en plannen de excursie. We besluiten route 1 van de Marco Polo gids te rijden. Het hoofddoel is Grosznjan, een oud kunstenaars stadje. De route is prachtig en we rijden over een smalle bergweg met veel haarspeldbochten. De uitzichten zijn magnifiek, vooral de stadjes met hun mooie kerktoren, die boven op een berg gebouwd zijn.

P1060967In Grosznjan is een ruime parkeerplaats. Dat is handig. We wandelen door de smalle straatjes en hebben spijt dat we geen dichte schoenen aangedaan hebben. Het is erg lastig lopen op de ongelijk geplaveide straatjes. Op het terras van restaurant Bastia drinken we een heerlijke kop koffie. Het terras zit bomvol en het kleine plaatsje wemelt van de toeristen. We wandelen verder en genieten van de huizen, de galeries en vooral de sfeer die Grosznjan uitstraalt.

P1060970We rijden verder over de groene route en rijden door mooie landschappen en leuke plaatsjes. Wat is Kroatië een mooi land. Bij Tommy’s Hypermarche doen we boodschappen en we rijden op ons gemak terug naar de camping. We hebben 100 kilometer gereden en het is tijd voor een boterham en een pilsje.

21 september 2014 Grožnjan
Getagd op: