In de ochtend doen we het weer rustig aan. Brood halen bij de supermarkt, ontbijten en om half elf nemen we de bus naar Vilanova. Vervolgens de trein naar Passeig de Gracia waar we overstappen op de paarse lijn (L2) met bestemming station Sagrada Familia. Boven de grond gekomen zien we het kunstwerk al staan. We lopen naar de ingang maar we moeten eerst tickets kopen. De rij is enorm en na 35 minuten bereiken we het ticket office.

P1000736De eerste mogelijkheid voor het bezoek van de kerk is over anderhalf uur. Als we met de lift de toren in willen, dan kan dat pas om 16.00 uur. We zien dat we de tickets via internet hadden kunnen bestellen. Dat had heel wat wachttijd gescheeld. We besluiten om een guided audio tour te nemen. In het begin was het zoeken over welke onderwerpen verteld werd. We beginnen met de buitengevel bij de ingang. Deze is heel erg gedetailleerd en indrukwekkend.

P1000745
Als ik in de Sagradia sta, weet ik niet wat ik zie. In 2008 stonden hier alleen maar steigers en kon je alleen met de lift de torens in. Nu is de kerk van binnen klaar en het is een juweeltje. Prachtige sumboliek en dan die kleuren met de licht inval. We genieten ruim anderhalf uur met volle teugen.

P1000760
Ik ga op een bankje zitten en bekijk een kwartier lang de Sagrada Familia. Heeft Gaudi de kerk zo ontworpen? Geen idee, maar ik weet wel dat hij bij mij in de Top 3 van de mooiste regileuze bouwwerken ter wereld staat.
P1000773Als we uitgekeken zijn gaan we nog naar het museum in de kelder. Hier krijg je een goede indruk van het ontstaan van de Sagradia en van de bouwblokken die Gaudi bij zijn ontwerp gebruikt heeft.
Tenslotte bezoeken we de souvenirshop en kopen een kalender van 2015 en een Gaudi vaasje.
We leveren de audio tour in, die ik toch wat teleurstellend vond.
Dan lopen we naar de metro en gaan we terug naar de camping.

P1000837We nemen een drankje en genieten na op onze veranda. Heerlijk rustig. Nog wat boodschappen doen. We eten een heerlijke salade en drinken een paar glazen wijn.

P1000876Als de magen gevuld zijn, ruimen we de boel op en maken we een flinke wandeling over de camping. Dit is erg rustgevend. Het hoogseizoen is begonnen en op het centrale plein speelt een band. Deze is super goed en we vinden gelukkig twee stoelen naast elkaar. Het zit bomvol. Jammer dat het personeel erg onervaren is. Het duurt lang voor we onze bestelling hebben. Hier kan veel meer omzet uitgehaald worden.

 

17 juni 2014 Barcelona
Getagd op: