Om tien over 9 verlaten we onze oprit en stuurt ons navigatiesysteem de auto richting Saurerland. Via Eindhoven, Venlo, Duisburg, en Koln arriveren we twee uur en een kwartier rijden in Aggertal. Hier stoppen we bij de gelijknamige raststatte waar we allebei een cappuccino drinken en een sigaartje roken. We rijden verder en om tien over 1 zijn we op de plaats van bestemming: Bad Laasphe.

P1050843We parkeren de auto voor een apotheek en plaatsen onze parkeerschijf.Het stadje is uitgestorven, alle winkels en ook de VVV is gesloten. Het begint te regenen en we besluiten om naar ons Hotel am Fang te gaan. Hier worden we erg vriendelijk ontvangen en krijgen de sleutel van kamer 404. Bij binnenkomst ruiken we een rioollucht.

P1050845De kamer is simpel en modern ingericht en het balkon, waarvoor we extra betaald hebben, kijkt uit op de achterkant. Jose legt onze kleren in de kast en we gaan in de lounche koffie drinken en lezen op onze e-readers. We hebben een mooi uitzicht op het stadje. Vanaf drie uur start het All-Inclusief programma. We drinken bier en wijn en Jose neemt ook nog koffie met gebak.

P1050858Tegen vijf uur worden nassi en bami hapjes geserveerd.We gaan ons opfrissen en om half 7 schuiven we aan voor het drie gangen buffet. Dit smaakt voortreffelijk evenals de rode wijn. Na het diner hebben we behoefte aan frisse lucht. Daarom wandelen we naar het centrum en verkennen deze omgeving.

P1050848Bij terugkomst in het hotel gaan we naar de kelderbar Hier is een quiz bezig. In het Nederlands. Ja we zijn in een Nederlandse enclave in Duitsland terecht gekomen. Het hotel zit vol met landgenoten en sommige zijn nogal luidruchtig. Dit vinden we allebei minder. De kelderbar hebben we in twee minuten gezien en we nemen nog een afzakkertje in de lounge.

P1050861Tegen elf uur leggen we onze vermoeide lichamen te rusten op de lange en brede boxspring matrassen die van prima kwaliteit zijn.

18 april 2014 Tilburg – Bad Laasphe
Getagd op: