Als we op staan is het droog en schijnt het zonnetje. Dat belooft veel goeds. Om half tien stappen we in lijn 709. We zijn lekker op tijd en de bus kan goed doorrijden. 17 minuten later zijn we al bij EUR Fermi. Op de metro hoeven we maar 1 minuut te wachten. Op Termini stappen we over op lijn A, want we willen het Vaticaans museum gaan bezoeken. Om kwart over tien komen we op station Ottaviano aan.

IMG_2284Het regent pijpenstelen. Dat is balen. We drinken voor 2 euro twee cappuccino’s en lopen dan naar de ingang van het Vaticaans museum. Hier staat een rij van Rome tot Tokio. Voor 20 euro extra kunnen we de rij skippen en aan een guided
tour deelnemen. We besluiten dit niet te doen. We lopen langs de rij die bij het St Pieter Plein eindigt.

IMG_2280Hij is meer dan 1 kilometer lang en volgens de ‘propper’  duurt het drie uur voordat je bij het ticket office bent. Dit gaan we dus niet doen. We trekken een plan B en lopen naar de Engelenburcht. Hier staat ook een rij bij het ticket office maar we hoeven maar 15 minuten te wachten. We betalen 10,50 euro p.p. entree. Dit is twee euro p.p. meer dan beschreven in de edit van 100% Rome van februari 2012.

IMG_2301Proberen de Italianen over de rug van de toeristen hun begrotingstekort terug te dringen? We wandelen op ons gemak over de diverse verdiepingen. De fresco’s en musea zijn prachtig. Ook de uitzichten over Rome zijn prachtig. Rond half 1 hebben we het allemaal gezien. We nemen nog een foto van de Engelenburcht vanaf de burg. De hijskraan is verdwenen dus dat is een nieuwe foto waard.

IMG_2314We lopen richting het Sint Pieter Plein en in een zijstraatje vinden we een leuk terras. Het is inmiddels droog en we bestellen een hamburger, friet en cola en een lasagna, cola en koffie. Het eten smaakt goed maar had warmer mogen zijn. Met een gevulde maag lopen we naar het Vaticaans museum. De regenjacks hebben we niet meer nodig.

P1010805De rij is flink gekrompen maar het is toch nog een flink stuk naar het ticket office. Omdat het inmiddels twee uur is, besluiten we om dit museum vandaag niet meer te doen. We lopen nemen de metro  bij station Ottaviano en stappen een paar haltes verder bij Spagna uit. Hier zijn de  beroemde Spaanse trappen. De zon schijnt en de polo en de vest gaan ook uit. Het is hier erg druk en mooi.

IMG_2327We verkennen de omgeving, rusten  uit op de trappen en bezoeken de kerk S. Trinita ai Monti. Dit is een prachtige kerk. Een nukkig neger commandeert in het Frans dat er niet gefotografeerd mag worden. Deze hadden ze beter in Afrika kunnen laten. Maar hij was te laat, de foto’s hebben we toch. We wandelen door de Via Sistina naar Piazza Barberini. Ons doel is de Fontein van Triton.

IMG_2351Deze is niet te zien, helemaal in karton ingepakt met de mededeling dat hij gerestaureerd wordt. We lopen via de Via del Tritone naar de Trevi Fontein. Hier is het belachelijk druk. We nemen een paar mooie foto’s en werpen allebei een munt met onze rechterhand over onze linker schouder. Bijgelovig als we zijn betekent dit dat we in Rome terug zullen keren. Dan strijken we in een smalle straat neer op een terrasje.

P1010820We bestellen een halve liter witte huiswijn en gaan ‘mensen kijken’ en rusten tegelijk wat uit. Dan lopen we naar metrostation Barberini en gaan met de metro en bus terug naar de camping. Jose koopt brood en ham terwijl ik zit te internetten.  Het is inmiddels half 6. Op onze veranda bekijken we de slideshow van onze foto’s en drinken we bier en cola.

IMG_2374We eten een uitsmijter ham en nemen bij de Gelateria nog een heerlijk ijsje. Als afsluiting van de dag nog een wijntje en een koffie, en dan is het bedtijd, want de oogjes zijn zwaar.

7 mei 2013 Rome
Getagd op: