Jose heeft de Koningsspelen erop zitten en is om kwart over 1 thuis. We pakken de laatste spullen, laden de auto vol en we vertrekken in de stromende regen richting Rastatt in zuid Duitsland. Volgens Google Maps 494 km met een reisduur van 4 uur en 36 minuten. Bij Moergestel staan we al in de file. Hier hebben we een vertraging van een kwartier. Ook bij Eindhoven is het langzaam rijden

Hier verliezen we 10 minuten. Daarna gaat het een stuk vlotter. Via Venlo komen we bij Mönchengladbach en ja hoor. Weer file. Hier verliezen we een half uur. Na 2,5 uur rijden hebben we 200 km afgelegd en is het tijd voor een bakkie troost. Bij Raststatte Peppenhoven nemen we allebei een cappucinno. De SegaFredo smaakt voortreffelijk. Na een sanitaire stop rijden we in de stromende regen verder. De vergelijking met onze Scandinavië reis van vorige zomer is snel gemaakt. We hebben nog een korte file en een aantal  bau stelles te overbruggen. Na 4,5 uur rijden stoppen we weer bij een raststatte (?). Hier roken we een sigaartje en koopt Jose een broodje met zalm. Om 19.30 uur rijden we verder. Nog 110 kilometer. Dan geeft ons navigatiesysteem weer een file met een vertraging van een half uur aan. Ik kies voor de voorgestelde alternatieve route en dat gaat goed. Om 20.30 uur, 504 km verder en 6,5 uur later arriveren we bij het Best Western hotel in Raststatt, dat 5 km van de A5 af ligt. Het regent nog steeds … Man Oh Man… wat een weer. Dat kan alleen maar beter worden.
Bij de receptie worden we vriendelijk ontvangen. We krijgen de sleutel van kamer 213. Een ruime schone kamer aan de rustige achterkant. Het wachtwoord voor het gratis WiFi wordt uitgeprint en kan op 1 device gebruikt worden. Ik installeer de verbinding op mijn MacBook Air. Super snel. Zo hoort het een prima service van Best Western.

In de bar drinken we nog een paar Erdinger Weissbier en tegen 22.00 uur gaan we naar de kamer. Jose valt als een blok in slaap en ik vermaak me met internet en het schrijven van dit verslag.
Tegen 23.00 uur ga ik ook slapen. Morgen via Zwitserland naar Pisa. De weersverwachting: regen.

26 april 2013 Tilburg – Rastatt 505 km
Getagd op: