Om acht zitten we aan het uitgebreide ontbijt buffet en iets over half negen beginnen we aan onze korte excursie. Met 12 man gaan we naar de 7e eeuwse kathedraal van Odzun. Het eerste deel van de rit doen we met de grote bus, en daarna stappen we over in een minibus. Billie Turf brengt ons in een sneltreinvaart naar boven. De kathedraal ligt hoog boven de Debed kloof en staat in de steigers.

IMG_0882Er wordt hard aan de restauratie gewerkt. Na een half uur starten 7 sportievelingen met een gids met de 5 uur durende wandeling naar de ruïnes van het klooster van Kobayar. Wij rijden met de bus naar beneden en maken een flinke klim van een kwartier over een rotsig pad naar Kobayar. Ook dit klooster staat in de steigers maar we genieten van de prachtige fresco’s en van het uitzicht op de Debedvallei.

IMG_0894We dalen dezelfde weg af en moeten een stukje naar de bus lopen. Die brengt ons naar het hotel waar we om half twaalf aan komen. Eerst gaan we lekker douchen en daarna buiten op het terras lezen. Rond een uur krijgen we trek en bestellen kip in sinaasappelsaus en frietjes. Zoals gewoonlijk komen de gerechten apart, eerst de friet en als die op is de rest. Bij de lunch drinken we een heerlijke fles Karas.

IMG_0899Het is hier prima zitten. Tegen drieën begint de bewolking op te zetten en wordt het frisjes. We gaan terug naar de kamer om daar te lezen. onze ogen worden moe en we gaan een tukje doen. Om half acht is het tijd voor het diner. Het voorgerecht bestaat uit kaas, rode bietensalade en nog een andere salade. Phons heeft hier niet zo’n zin in en denkt vanavond niet te eten, omdat het hoofdgerecht vis is.

IMG_0903Maar het valt reuze mee. De vis, zalm dus, zit verpakt in een krokant gebakken deeg en is echt heel erg lekker. Het bordje was leeg. Als toetje twee stukjes cake met een kop thee. Deze keer hebben we voor 4700 dram p.p. gegeten. Natuurlijk heeft de fles Karas niet ontbroken. Na afloop hebben we nog wat zitten kletsen.

P1030452Om half elf zijn we terug op de kamer. Verslag afmaken, kleren voor morgen klaarleggen en de tassen prepareren. Dan wordt het tijd om te gaan slapen.

10 augustus 2013 Dzoraget
Getagd op: