Vertrek 09.57 uur            Rijtijd: 3 uur en 30 minuten          Afstand 247 km
Verbruik  5,2 l/100km      Gemiddelde snelheid    73,4  km/uur

IMG_1426We hebben allebei goed geslapen. Jose is nog steeds ziek, het gaat iets beter maar de koorts is nog niet verdwenen. We nemen een licht ontbijt en rond tien uur vertrekken we richting 71 graden noorderbreedte. We nemen de E6 richting Lakselv. Als we dit plaatsje gepasseerd wordt het landschap geheel anders. We zien met sneeuw bedekte bergen en de bomen zijn verdwenen. We zien de grote Porsangerfjorden. Dit is een prachtig natuurgebied.

DSCF5573Op de eerste de beste Parking stoppen we om foto’s te maken. We zetten onze klapstoelen uit om van dit natuurschoon te genieten. Het is druk op deze plek en er stopt zelfs een bus met Oostenrijkers. In de verte zien we drie rendieren grazen en midden in het water staat een man te vissen.  We rijden verder en bij een beninepomp in Olderfjord drinken we thee en koffie.

IMG_1434Het is mooi weer, licht bewolkt en zonnig, maar hoe noordelijke we komen, hoe bewolkter het wordt.  We nemen de afslag E69 naar de Noordkaap en al snel hebben we uitzicht op de Porsangerfjord. Langs de weg zien we veel schapen en rendieren. We rijden door een tunnel van meer dan 6 kilometer en via Kafjord komen we steeds dichter bij ons doel. Via de Nordkapptunnel komen we op het eiland Mageroy.

DSCF5585Sinds 1 juli is de tol (250 NOK enkele reis), opgeheven. Dat is een meevaller. Via Honingsvag bereiken we rond half drie, Kamovaer. Dit is een heel klein dorpje en het blauw geschilderde Arran hotel is niet moeilijk te vinden. Van een slecht engels sprekende vrouw krijgen we de sleutel van kamer 12. Jose kruipt gelijk het bed in en ik maak een wandelingetje. De Nederlanders die dezelfde reis maken komen net terug van de Noordkaap.

IMG_1444De kaap ligt geheel in de mist en ze zagen geen hand voor hun ogen. Daarom blijven we vandaag in Kamovaer, zodat Jose kan uitzieken. In een half uur heb ik het hele dorp gezien. In de algemene ruimte internet ik nog want en dan ga ik op de kamer lezen. Het is guur en triest weer.

IMG_1451We blijven de rest van de dag op de kamer. Deze is ruim en gerieflijk en we hebben een mooi uitzicht op de haven en de paar huizen en de mistige Kamoyfjorden. Rond half 11 ga ik ook maar mijn bed opzoeken. De Noordkaap hadden we ons anders voorgesteld.

17 juli 2012 Karasjok – Kamoyvaer – 71° 02’N 25° 51’E
Getagd op: