Vannacht ging het met mij niet zo lekker. Daarom sla ik het ontbijt over. José gaat om 8.30 uur naar de ontbijtzaal terwijl ik nog wat na dozel. Na het pntbijt prepareren we de bagae en rugzakken voor de lange reis. Hierna gaan we bij Barbekye twee café latte en 2 thee drinken. Lekker relaxed. We lopen terug naar het hotel want om 12 uur hebben we allebei een massage (60.000 Rp p.p.). We droppen onze bagage op kamer 136 van Pauline en Gerrit.
Schermafdruk 2015-01-04 14.04.19Onze kamer krijgt al snel nieuwe gasten. Theo heeft alle naw gegevens van iedereen verzameld en iedereen krijgt een getypt exemplaar. Klasse! De massage duurt bijna vijf kwartier en is heerlijk. Het is een Balinese full body massage en soms gaat het er hardhandig aan toe. Na de massage kopen we aan de overkant een kalender van 2009 (34.000 Rp.) en 4 DVD’s (15.000 Rp. Per stuk).

DSCF0051Dan is het lunchtijd en José bestelt bij Barbekye een pizza margaritha en een cola light. Ik neem alleen een cola. We willen nog graag twee beeldjes kopen en hebben nog 200.000 Rp te besteden. We moeten lang zoeken maar uiteindelijk slagen we. We lopen terug nar het hotel, kleden ons om en om 15.15 uur zitten we gepakt en gezakt op de bus te wachten. Deze vertrekt om half 4 en rijdt meteen de file in. Het duurt een half uurtje voordat we Ubud verlaten hebben.

DSCF0002Om 5 uur komen we bij het vilegveld Ngurah Rai van Dengpasar aan. We nemen afscheid van Theo, gaan door de security check en kunnen meteen inchecken. Dit gaat allemaal erg soepel. Boven betalen we 150.000 Rp luchthavenbelasting per persoon en gaan door de douane. In het restaurant Balin International Lounge drinken we een sprite en een cola. Onze laatste 23.000 Rp zijn goed besteed.

DSCF0004Het wachten duurt lang, maar als we eenmaal kunnen boarden verloopt alles soepel. Singapore Airlines is echt super. In 2,5 uur brengt vlucht SQ947 ons van Dengpasar naar Singapore. Hier moeten we weer een stuk lopen en met de shuttle van terminal 2 naar terminal 3. We lopen naar de gate waar we nog een half uur moeten wachten. Het boarden gaat weer snel en we maken ons op voor de vlucht van 13 uur en 15 minuten. 

DSCF0005Gelukkig hebben we allebei zo’n 5 uur kunnen slapen. De verzorging was weer perfect en precies om 7 uur, volgens schema, land SQ324 op Schiphol. We nemen afscheid van de groep en gaan buiten op het terras een cappuccino drinken en een sigaartje roken. Welkom in rookvrij Nederland, dat wordt wennen. We nemen de trein van 8.45 uur en om 10.35 uur stappen we uit op Tilburg Centraal. We hoeven maar een paar minuten op de bus te wachten. Lijn 2 hoeft bijna nergens te stoppen en rond 10 uur zijn we weer thuis. Het gras staat 30 cm hoog en het onkruid heeft welig getierd. Het was een fantastische vakantie maar het voelt goed om weer thuis te zijn.

5 en 6 augustus 2008 Ubud – Amsterdam
Getagd op: