Opnieuw hebben we heerlijk geslapen. Na het ontbijt beneden gaan we de boel inpakken, de bedden afhalen en wegwezen. Dat was om 10 uur. We gaan nog één keer naar Denali N.P. voor een laatste wandeling. Vanaf het Visitor Center vertrokken we naar Mount Healy. Een stevige klim, vergezeld door alweer muggen. De DEET doet hier goede zaken. Ook de zon doet goed zijn best.
AK106.JPG-for-webWe houden het vol tot ongeveer de helft. Het is keizwaar en we draaien om. Gek hè, naar beneden gaat altijd sneller. In het park drinken we eerst een lekkere koffie en eet ik een noten/bananenmuffin. Dan gaan we op weg naar Fairbanks, met een korte stop in het dorpje naast het park. Daar kopen we een T-shirt, een beertje en een berenalarmbel. De reis verloopt voorspoedig. Op de weg is het rustig en het zonnetje schijnt. We “brunchen”onder het rijden met een appel en een paar boterhammen. Eenmaal in Fairbanks wijst TomTom ons de weg en net na vieren arriveren we bij Verna en Allen Fleming. Ze runnen de B&B: Down Town Log Cabin Hideaway. Ze zijn erg gastvrij en vooral Allen roert zijn mondje. Hij geeft tips voor ujitstapjes en kletst de oren van het hoofd. Verna is heel rustig. Zachery, de hond is een lief beestje.

ak-027Onze kamer is ruim, fris en gezellig. We maken intussen kennis met de buren in huis. Het is een stel uit Brazilië dat hier ook logeert. Ze kwamen vrolijk binnen, maar na een telefoongesprek hebben ze knallende ruzie. Gezellig. Op de veranda hebben we wat gedronken en nu, terwijl ik schrijf, is Phons aan het internetten. Straks gaan we in de stad wat eten. We gaan te voet, want het is maar 10 minuutjes lopen. Na het douchen gaan we op pad. Het is een lange rechte weg naar het centrum. Op advies van Allen gaan we naar de Thai. Phons bestelt er iets met kip en ik met garnalen.
ak-028We drinken er een flesje Heineken en een glaasje witte wijn bij. Het is heerlijk. Na het afrekenen slenteren we via het parkje terug. De temperatuur is zalig en de zon die nog lang niet onder is, is scherp aan de ogen. Rond half 10 zijn we terug bij de B&B, en omdat het nog zo lekker is buiten, ploffen we met een drankje en een boek neer op de veranda.
We zitten er nog maar net, of we krijgen gezelschap van een stel: John en een dikke taart, waar de mond niet van stilstaat. Ze hebben eten afgehaald bij de Thai, waar wij net zijn geweest. Als ze alles op hebben gaan we kletsen. Phons krijgt van John the Milepost te zien. Het is een compleet boek met kaarten info en plattegronden van o.a. Alaska. Misschien iets voor ons, omdat er ook een deel Canada in staat. Daar hebben we helemaal geen documentatie van. Morgen even in de boekwinkel kijken.

16 juli 2007 Denali NP – Fairbanks
Getagd op: