Na een nachtrust van bijna elf uur staan we tegen negenen op. Al hebben we bast goed geslapen, toch zijn we nog moe. Ontbijten doen we bij Pumpernickel. Aan een loketje bestel ik wit en bruin brood, een groet pot thee, scrabled egg, omelet en jam. In etappes wordt het ontbijt van 220 NR gebracht. We bevinden ons in een internationaal gezelschap op het aftandse terras. Maar alles smaakte prima en het brood was kersvers.
IndiaNepal_1437Daarna slenteren we langs de vele winkeltjes in de drukke, smalle straatjes. We vinden er niks naar ons zin, maar wel 3 pakjes tika’s van 5 roepies per stuk. Naar de rode opplakstippeltjes, die overal in overvloed te koop waren, hebben we hier lang moeten zoeken. Als we geen zin meer hebben, gaan we terug naar het hotel. Daar nemen we eerst een O.R.S. omdat we ons allebei niet fit voelen. We pakken onze leesboeken en gaan naar de hoteltuin.
IndiaNepal_1223Toch geweldig, zo’n oase van rust in de hektiek van de stad. Herman en Willie zitten al in de tuin. Zij doen het ook rustig aan vandaag. We lezen wat en tussen de bedrijven door koopt José nog drie zijden sjaals voor 550 NR. we lunchen in de tuin. De cola’s zijn snel gebracht, maar de springrolls met friet laten lang op zich wachten. Ze hebben er werk van gemaakt en ze smaken heerlijk. José geeft aan het kleine meisje, dat in de tuin rondhuppelt, een paar vingerpoppetjes. De hele familie is dolgelukkig en heeft veel plezier. Als de opa een leeuwtje krijgt, dan ligt iedereen in een deuk. We kunnen niet meer stuk. Intussen zitten we met z’n tweeën in de tuin. Rond drie uur komen Kees en Irma bij ons zitten. We lezen, drinken een pilsje en bereiden met vieren de afscheidsquiz nog voor.
IndiaNepal_1217Tegen vieren komen Herman en Willie terug en vallen Frans en Jopi ook op de klep. De hoogte en temperatuurmeter van Herman en mij worden vergeleken. Ze sporen niet steeds helemaal met elkaar en het levert komische momenten op. Als José om 5 uur de bagage begint te herschikken, loop ik nog even naar een CD/DVDwinkeltje. Ik kan de verleiding niet weerstaan en koop 2 DVD’s: U2 Go home live from Slane Castle Ireland en Eric Clapton & Friends in concert. Dat voor 500 NR samen.
IndiaNepal_1394Om half 8 gaan we met de hele groep naar Third Eye Restaurant voor het laatste avondmaal in nepal. Op de 1e verdieping installeren we ons aan een grote tafel. Omdat het intussen is gaan regenen, komt er nog een groep luidruchtige Italianen bij. Het is ook overal ter wereld hetzelfde: Italianen blèren overal bovenuit en houden met niemand rekening. We bestellen steak met tomaten, en Phons, die denkt dat hij bij Anvers is, neemt een tournedos Rossini.
IndiaNepal_1229

Wanneer iedereen is uitgegeten, probeert Kees boven het lawaai uit een speech te houden voor Astrid. Na de toespraak volgt de quiz. Astrid moet vragen beantwoorden die betrekking hebben op alle mensen van de groep. Ieder fout antwoord kost haar een greep in het tasje met inhoud. Met de bonusvraag kan ze haar verlies terugwinnen. De door Irma, Kees en ons samengestelde quiz viel bij iedereen in goede aarde, want er werd hard meegedacht. Even een opsomming van de vragen:
IndiaNepal_1232

– Wie reed de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee ? ( Herman )
– Wie genoot het meest van de olifantentocht ? ( Willie )
– Wie koopt er CD’s bij de concurrent ? ( Ton )
– Met wie kun je een partijtje dammen ? ( Marianne )
– Wie vindt Bollywoodfilms slaapverwekkend ? ( Jantien )
– Wie werd er in de boot genomen ? ( Vincent )
– Van wie is de kleur ogen onbekend en zag de vakantie door lenzen ? ( Jopi )
– Wie is onze shop-ahollic ? ( Frans )
– Wie viel er buiten de boot ? ( Pauline )
– Wie houdt er van pillen en pillen ? ( Elline )
– Wie had er het eerste last van een Deli-belly ? ( Kees )
– Wie krijgt nooit genoeg van de zon ? ( Irma )
– Wie is er free-lance fotograaf ? ( Daniëlle )
– Wie houdt er van bouten ? ( Jeroen )
– Voor wie is 12 uur een belangrijk tijdstip ? ( Phons )
– Wie zag deze vakantie de meeste panters ? José )

En de bonusvraag: Wie is onze kanjer ? ASTRID

IndiaNepal_1233

Het heeft Astrid soms wat moeite gekost, om het goede antwoord te vinden, maar het antwoord op de bonusvraag kreeg ze in koor van ons. Het tasje met inhoud heeft ze dubbel en dwars verdiend, want zonder haar geregel en initiatieven, hadden we veel minder van India en Nepal gezien. Na het afrekenen gaan we naar New Orleans, een disco. Helaas was deze tent gesloten.
IndiaNepal_1234

Daarom gaan we naar Tom and Jerry. Geen verkeerde keuze. Het is een drukke, gezellige tent, versierd met t-shirts en voetbaldasjes. Het is er hartstikke leuk, maar na een paar flessen bier en gin-tonics, haken we om half één af. Het is mooi geweest. De poort van het hotel is al gesloten, maar na wat bellen en rammelen kunnen we door een soort kattenluik naar binnen kruipen. Welterusten allemaal. We gaan pitten. De laatste nacht in Nepal.

5 augustus 2005 Kathmandu
Getagd op: