Opnieuw een reisdag. Toch gaat het niet vervelen. We staan om kwart voor 7 op, drinken een kop thee en vertrekken om half 8. Het is prachtig weer, maar frisjes. Na 40 km stoppen we bij Petrified Forrest, een park waar wat versteende bomen liggen. Na het betalen van de entree, 25 N$ p.p. gaan we er wandelen. De bomen zijn 280 miljoen jaren oud en ooit een onderdeel geweest van Petrified Forrest N.P. in Arizona. Dat park, dat we bezocht hebben in 1994, is 100 keer mooier. Tijdens de wandeling zien we aparte planten en bomen. Na een tochtje van een half uur, zijn we weer terug bij de ingang. De gids was niet erg spraakzaam.
nbz2008_03271
Om kwart over 9 vervolgen we onze route over de C35, terug richting Khorixas. Plotseling stoppen we voor een kraal. Moeders met kinderen zitten voor hun stalletjes langs de weg. Lollies, ballonnen, kaarten snoepjes worden uitgedeeld. De kinderen komen handen tekort. We mogen ook nog in hun bouwval kijken. Na een half uur rijden we weer verder en nemen de D2612 richting Twijfelfontein dat op nog 30 km ligt
na133.JPG-for-web-largeHier stoppen we ook voor een wandeling van een uur. Een ruig pad met stenen leidt ons naar rotsschilderingen van 6000 jaar oud. Onze gids Charles vertelt uitgebreid en duidelijk over het hoe en wat. De schilderingen en het uitzicht zijn geweldig. De temperatuur is inmiddels hoog. Deze excursie van 30 N$ is beslist de moeite waard. Het is 12.05 uur als we de weg vervolgen . We stoppen nog even bij de orgelpijpen. Een stenen wand, die eruit ziet als orgelpijpen. Voor ons geen foto waard.na131.JPG-for-web-largeWe picknicken weer in de middle of nowhere, lekker in de schaduw van een boom. Tien voor half drie vertrekken we weer. Het landschap wordt steeds groener. We rijden over de C39 naar Outjo en dan over de C38. in Outjo moet Aldo tanken en gaan wij even wat drinken. Een pilsje en een cola. Anneke zaait weer volop verwarring. Gelukkig schept Aldo duidelijkheid. We moeten bij een bottle-shop inkopen doen voor de braai van vanavond. Het eten komt uit de pot, maar voor drank moeten we zelf zorgen. We kopen een fles witte wijn van 27,50 N$ en 6 blikjes Castlebier voor 30,30N$. Dan gaan we met de bus naar de supermarkt, inkopen doen voor de braai van morgen en de picknick. Zelf kopen we een grote kaart van Namibië voor 16 N$, een wijnglaasje en een mars. Het is nog 85 km naar Etosha Safari Camp. Hier komen we om 7 uur aan.
nbz2008_01431

We nemen allebei een snelle douche in de douche-grot, want om half 8 begint het buffet. Bernadette stelt het personeel voor, legt uit wat de bedoeling is tijdens het eten en zingt met haar collega’s een paar liedjes. Amarula, amarula. Het is een warme ontvangst door de ondernemers.

na135Ons onderkomen, nr. 9, is een “tented camp”. Het is een grote ruimte, opgebouwd uit een stalen frame met canvasdoek. In de grootste ruimte is een bed met klamboe. In de badkamer is een wastafel, een toilet en een soort grot met een regendouche. Het zou zo van de Flintstones kunnen zijn. Wat heel bijzonder was, is de vloer. Die is prachtig beschilderd met dieren. Veel reisgenoten hebben last van spinnen, wij gelukkig niet. Na het voortreffelijke buffet drinken we buiten ons drankje op. Om 10 uur is het bedtijd, want morgen moeten we vroeg op.


25 juli 2006 Khorixas – Etosha NP
Getagd op: