Opnieuw hebben we heerlijk geslapen. Fijne bedden en warme dekens. Voor ons vandaag geen ontbijt. Om 7 uur worden de tassen opgehaald. Op weg naar de bus ontdekt Phons, dat zijn portemonnee nog in de spijkerbroek zit. Gelukkig staan de tassen nog naast de bus en is het probleem snel opgelost. Het is 7.35 uur als we Namib Desert Lodge verlaten op weg naar Swakopmund. Om 10 over 8 stoppen we voor 20 minuten in Solitaire. Het is er eenzaam en verlaten. Behalve een leeg restaurant en een aftandse benzinepomp is er een winkeltje. Het lijkt op 
na122Ome Sami se winkel, maar dan kleiner, stoffiger en ouder. Maar de eigenaar is erg vriendelijk en eigenlijk een beroemdheid. Het is Moose, bekend van zijn rol in het boek “Solitaire “van Ton van der Lee. Helaas is het boek in zijn winkeltje uitverkocht, maar we krijgen van Moose een briefje, met daarop een stempel en zijn, handtekening. Dat kunnen we later in het boek plakken. We drinken er nog een bekertje koffie en gaan om half 9 verder over de C14 naar Walvisbaai. Het is weer lekker hobbelen en schudden op de gravelweg.
na123

Om 10 over 9 zijn we op 23,5º zuiderbreedte, de Steenbokskeerkring. Natuurlijk een fotostop. We hebben al op een hoop gekke plekjes gestaan: Four Corners, de evenaar, Continental Divide. Als we de weg vervolgen komen we door Naukluft. En ja, de kloof is nauw en ongelooflijk mooi. We slingeren erdoor en genieten van de rotsen en de buckle-piste. ( zo lijkt het net ) het zwartbruin van de rotsen en het zachte gele glanzende gras zijn net een sprookje. Wat is het een werk geweest om hier een weg aan te leggen. Na de bergen komt de middle of nowhere. Wat een uitzicht. In een woord geweldig. Alsof je over een gele zee uitkijkt, met hier en daar een donker stipje.

Onderweg hebben we een jakhals, veel springbokken en struisvogels gezien.

nbz2008_02831De lunchstop is vroeg vandaag. Even na twaalven, bijna 7 km voor Walvisbaai, stoppen we bij Dune 7. Vlug eten en opruimen en om kwart voor 1 draaien we de C14 weer op. Nog 45 km tot Swakopmund. De bewoonde wereld doemt op. We scheuren door Walvisbaai, waar volop bewolking is. Langs de kustlijn rijden we naar Swakopmund. Eerst moeten we naar een briefing over allerlei activiteiten die je hier kunt doen. Voor ons is er niks bij. Met de Lonely Planet erbij vermaken we ons zelf wel. In de stad stoppen we om te pinnen. De informatie is weer lekker onduidelijk. Als je Anneke wat vraagt, krijg je een antwoord dat kant noch wal raakt. Wat moet je daarmee?  We pinnen wat Namibische dollars en zien Binky uit Waalwijk ook nog staan. om 15.15 uur komen we bij Dunadin Star aan. Volgens Anneke vooraf niks bijzonders, maar we hebben best een fijne kamer. Niets te klagen.
na124

In het ontbijtzaaltje krijgen we kort wat info van de baas. Daarna haal ik voor 45 Rand een waszak. Vandaag brengen is morgen ophalen. Als alles is geregeld lopen we samen naar het stadje. Het is best frisjes. Terrasjes vinden we niet, maar wel Fagin’s Pub, waar we wat gaan drinken. Het is een echte lokale kroeg, waar we de enige blanken zijn. Het is er gezellig en iedereen is vriendelijk. Voor 2 flessen Tafel en 2 wijntjes zijn we 30 kwijt. Op de terugweg snuffelen we nog wat rond bij Pick and Pay, de plaatselijke supermarkt.

Terug op de kamer spoel ik nog 2 ritsbroeken en wat shirtjes uit. Tijd om te douchen en dan weer terug naar het centrum om te eten. We gaan op zoek naar Oasis. We lopen straat in, straat uit, maar de voedseloase is onvindbaar. We sjouwen al dik een half uur rond, als we besluiten bij de eerste de beste tent binnen te gaan. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan: alles zit bomvol. Uiteindelijk zijn we bij Napolitana beland.
na126

Wel Italiaans, maar je moet wat.  Het zit er ook vol, maar als we even wachten aan de bar, zou er zo een tafel vrij zijn. Dat klopt. We hadden net een bier en een wijn voor onze neus, of de serveerster kwam ons halen. Een gezellig plekje met een mooi overzicht over de hele tent. De kaart was enorm uitgebreid. Phons gaat voor de fillet-steak met friet en sla en zelf kies ik kingklip, ook met sla een frietjes. Ondanks de drukte was het eten er snel. Dat was smullen. De fles wijn, die we besteld hadden, kon de weg niet vinden. Toen we de serveerster er op aanspraken, vloog ze en stond de wijn in een mum van tijd op tafel, lekker in een koeler. Mmmmm, we hebben gewoon zitten feesten. Niet alleen omdat alles zo lekker was, maar ook omdat we eindelijk een met z’n tweetjes op stap konden zonder de groep.
na125.JPG-for-webDat heb je soms gewoon nodig. Toen we moesten afrekenen schrokken we van het bedrag. Het was 187 Rand/Nam. Dollars. Dat betekende dus, dat we voor 20 Euro hadden gegeten en gedronken. En dat voor zo’n lap vlees van 300/350 gram , een tweepersoons stuk vis, 2 drankjes vooraf en dan nog een hele fles wijn. Echt geen geld dus.

Net na half 10 waren we op de kamer terug  en om kwart voor 10 ging het licht uit.

Yes, morgen een vrije dag en eigen baas !!!!

22 juli 2006 Sossuvlei – Swakopmund
Getagd op: