Ondanks alle natuurgeluiden van water, vogels en kikkers slapen we best goed. Tegen de ochtendschemering banjossen we stiekem bij het huis. Om 8 uur is het tijd voor het ontbijt. Lekker vers fruit, klutsei, thee en brood. Het fietste er wel in. Dan wordt het tijd voor de jungle-wandeling. De groep wordt in twee partijen gesplitst. Een ploeg jong en een ploeg oud. Steven en Bartholomé gaan met ons mee.
ecuador_0217.JPG-for-web-normalOmdat het ’s nachts keihard geregend heeft is het flink modderig, maar dat deert ons niet. Onderweg krijgen we uitleg over medicinale planten. We klimmen, dalen en glibberen. Dan moeten we een riviertje oversteken. Door de regen staat het water te hoog voor de laarzen. Bartholomé  zakt tot over de knieën in het water. Steven volgt. Samen maken we hand in hand een ketting om over te steken.
ecuador_0220.JPG-for-web-normalEen hoop gejoel en gelach. We staan ongeveer een meter in het nat. Droge laarzen kunnen we vergeten, die zijn intussen volgelopen. Eenmaal aan de overkant geven we elkaar een balletvoorstelling. Ballettend gieten we onze laarzen leeg en soppen lekker verder. Dan begint het zachtjesaan te regenen en wordt het tijd voor de poncho’s. Het gaat steeds harder, een echte tropische plensbui. Dan heeft Bartholomé nog een cadeautje.
ecuador_0232.JPG-for-web-normalHet is iets dat de mannen hier graag aan hun vriendin geven: een in ’n blad verpakte boomvrucht in de vorm van een reuzenpiemel. Het is wel een plakkerige dildo, het sap komt er nog uit. Smakelijk!! Louise mocht het ding uitpakken. Lachen dus. Ellen nam hem later mee. Een souvenir voor thuis?
ls we verder gaan zien we nog van alles. We mogen levende zure mieren proeven. Nou niet voor ons. Even later moeten we weer een riviertje oversteken. Schuifelend en evenwicht zoekend gaan we over boomstammen. Met “droge” voeten bereiken we de overkant. In mijn enthousiasme schiet ik op het laatste moment met een voet tussen de oever en de boomstam.
ecuador_0230.JPG-for-web-normalDat was even niet zo lekker, maar gelukkig viel het mee. Intussen zien we er met z’n allen niet meer uit. Alles is modder, maar dat mag in het Amazone-regenwoud. Om één uur zijn we helemaal voldaan terug bij de lodge. Snel opfrissen, want de lunch staat al klaar: soep en spaghetti. De wandeling had ons hongerig gemaakt en daarom smaakte het heerlijk. Nog even lekker relaxen. ’s Middags was er de keuze om met een zwemband de rivier af te drijven, of om op kaaimannenjacht te gaan. De jeugd zocht het water op, wat achteraf een koude bezigheid bleek te zijn, en de rest ging met Bartholomé in de boot mee om kaaimannen te zoeken. ( $4 ) De hele excursie zou 2½ uur duren. Samen op pad.
ecu-032

Helaas wist niemand vooraf dat we van de boot af moesten om die beesten te vinden. Dan zijn simpele plastic teenslippers van 2 euro niet zo handig. Het werd soppen in de blubber en af en toe een slipper uit de drek vissen. Na een entree van 1$ mochten we op zoek. De zonen van Barth hielpen mee en ja hoor: zij ontdekten de kaaiman. Met een stuk touw en kippenpoten werd het dier dichterbij gelokt.
ecuador_0263.JPG-for-web-normal

Het beest kwam tot vlakbij ons. Na de show weer terugmodderen naar de boot. Het laatste stuk op blote voeten ging makkelijker. Rond 6 uur waren we weer terug bij onze lodge: 2 leuke ervaringen rijker. Eerst voeten wassen, dan tassen inpakken en daarna naar her restaurant voor een Pilsener en een cola.
ecuador_0267.JPG-for-web-normalHet avondeten bestond uit soep, kip en perzik. Om een uur of half 10 hielden we het voor gezien en gingen we naar de klamboe toe. We kunnen gaan dromen van natte laarzen, moddervoeten en veel, heel veel mooie natuur.

4 augustus 2004 Jungle
Getagd op: