Het is half vijf als we opstaan, wel erg vroeg. Ik doe de tassen op slot en sjouw ze van vier hoog naar beneden. Om 4.50 uur komt onze wake up call van 4.30 uur. We staan dan al op het punt om de kamer af te sluiten en naar beneden te gaan. Om vijf uur stappen we in het Hyandai busje dat ons rechtstreeks in een kwartiertje naar het vliegveld brengt. Hier is het een chaos. We zoeken de rij van de KLM balies op. Deze begint bijna buiten.
ecu_141.JPG-for-web-normalWe moeten ook nog $25 per persoon luchthavenbelasting betalen. Daarom sluit ik in een andere rij aan. Deze is ook erg lang en ik word naar een ander loket verwezen. Als ik eindelijk aan de beurt ben, hebben ze onze instapkaarten nodig. Deze hebben we nog niet want José en Suzanne staan nog in de KLM rij. Eindelijk kunnen de tassen op de band. We krijgen stoel 32F en 32 G, kunnen hier de luchthavenbelasting betalen, en moeten moeten door.
Ecuador - vakantie 2004 000k.JPG-for-web-normal

We snappen waarom want we moeten weer bij een rij aansluiten. Nu voor de security check. Als we deze voorbij zijn lopen we zo de rij voor de douanecontrole in. Hier wachten we maar een kwartier. Dan is het eindelijk tijd voor een kop cappuccino. Het heeft anderhalf uur geduurd voordat we bij gate B02 zijn. Om 7 uur boarden we en met een half uur vertraging vertrekt de MD-11 richting Guayaquil. Na 25 minuten vliegen landen we voor de vierde keer op Simon Bolivar (08.15 uur). Hier moeten we 50 minuten wachten. We vertrekken om 09.20 uur naar het Caribische gebied. Het ontbijt smaakt goed maar de melk en de koffie zijn nog het lekkerste. Na 2,5 uur vliegen landen we om 11.50 uur in Bonaire. Ik zet de horloge alvast 7 uur vooruit: 18:50 uur!
Hopelijk zit dat stel met springzaad dan niet meer voor ons, maar dat zal wel.
Ecuador - vakantie 2004 885.jpg-for-web-normal

Om 20.10 (14.10 in Bonaire) beginnen we aan de laatste etappe van 8 uur en 50 minuten. We hebben een goede vlucht. Het eten smaakt redelijk en de koffie met cognac/cointreau is ook niet te versmaden. We doezelen, lezen en luisteren naar mp3-tjes. Om 04.45 uur zetten we de landing in. Nog een kwartier taxiën en we zijn bij gate E24.  Hier is een strenge controle. Onze donkere medemensen worden allemaal uit de rij gehaald. Hun bagage wordt extra gecontroleerd. Als wij langs de controle lopen worden pakjes, gewikkeld in aluminiumfolie, open gemaakt. De handbagage wordt ook gescand. Als we bij de belt aankomen draaien onze tassen al rondjes. We stoppen ze door een röntgen apparaat en lopen naar de treinautomaat om twee enkeltjes naar Tilburg te kopen. Als we bij Spoor 5 aankomen rijdt de trein net voor onze neus weg. Omdat het zaterdag is moeten we een uur wachten. Daarom drinken we boven allebei een cappuccino. We nemen de trein van 6.40 en stappen in Dordrecht over. Om half negen zijn we in Tilburg.
alg_Huis_voorkantWat hebben we de afgelopen vier en halve week veel gezien. Hier zullen we nog veel van nagenieten!

27 augustus 2004 Quito – Amsterdam
Getagd op: