Het is 6 uur als ik wakker wordt van de telefoon. Ik denk dat we ons verslapen hebben, maar het is een ongevraagde wake-up call. Iets over half 7 komen we uit bed. Zonder ontbijt vertrekken we om 7.15 uur naar het station van Agra. Om 10 over 8 vertrekt de trein. We zitten in coupé C4. We zijn nog maar net aan het rijden als we een koekje ( quukske ) en een pakketje met theezakjes, suiker en melkpoeder krijgen. Even later wordt een klein thermoskannetje met warm water gebracht. Hier hadden we niet op gerekend en we zitten heerlijk relaxed in de trein. Bij de tweede stop om 11.25 uur stappen we in Janshi uit.
inne-135We lopen naar de bus en zijn klaar voor de volgende etappe. Na een half uur bussen stoppen we in Orcha. We gaan eerst naar een restaurant voor een vroege lunch. Ik neem alleen een cola en José een cola en fried vegetable noodles. (80 INR)  Hierna lopen we nog wat door Orcha. We zien leuke winkeltjes en marktkraampjes en de bevolking is erg vriendelijk. De Hindoepriesters laten zich voor 10 roepies op de foto zetten. Het is weer bloedheet en na de nodige foto’s getrokken te hebben vertrekt de bus om 13.15 uur.
inne-059.JPG-for-webHet landschap is prachtig groen en we rijden door kleine dorpjes. Rond half 4 stoppen we voor een drink en plaspauze. We hebben een cola en een bier besteld voor 180 INR. Als we ons drankje op ons gemak ophebben, gaan we weer terug de bus in. Om kwart over 4 begint de laatste etappe van deze reisdag. Nog  twee uur hotsen botsen over de slechte wegen. Kwart over 6 komen we in hotel Usha Bundela aan. De entree/lobby is prachtig. We krijgen de sleutel van kamer 126. Eerst gaan we lekker douchen en daarna de huur voor de fietsen afrekenen. We betalen 100 roepies p.p. per fiets.
inne-060We drinken met Willie, Herman, Jopi en Frans een pintje in het restaurant. De loungebar is namelijk gesloten. We willen in de stad gaan eten, maar omdat er geen licht op de fiets zit en je ook nog eens links moet rijden, twijfelen de dames. Omdat 2 km lopen te ver is, wordt het risico genomen. Maar het valt alles mee. De weg is verlicht en niet zo druk. De fietstocht is kicken. We stoppen bij Mediterraneo Restaurant en gaan er naar het dakterras.

IndiaNepal_0574José  eet een ministrone soep en pasta en zelf neem ik een pizza Mediterraneo. Mmmm, smullen. Ondanks dat het 30 graden is, is het er goed toeven. Na het diner fietsen we in een lange sliert terug naar het hotel en drinken samen met Jeroen en Daniëlle nog een pilsje in de lounge. De bar boven is nog steeds gesloten. Astrid komt ons nog even gezelschap houden, maar om 11 uur besluiten we om ons bed op te gaan zoeken. Moe maar voldaan vallen we meteen in slaap.

22 juli 2005 Agra – Khajuraho
Getagd op: